Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑσυνήθιστο: Η Japan Airlines νοικιάζει ρούχα στους επιβάτες της
Καινοτομίες

Ασυνήθιστο: Η Japan Airlines νοικιάζει ρούχα στους επιβάτες της

Η Japan Airlines εγκαινιάζει την “ενοικίαση ντουλάπας διακοπών” μια πρωτοβουλία που ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν τις αποσκευές τους και κατεπέκταση και την κατανάλωση καυσίμου.

Η Japan Airlines (JAL) ελπίζει να πείσει τους επιβάτες να ταξιδέψουν ελαφρά, με την ενοικίαση ρούχων. Περιγράφοντας την πρωτοβουλία ως μια προσπάθεια προώθησης του βιώσιμου τουρισμού παρέχοντας παράλληλα ευκολία, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν ρούχα με βάση το μέγεθος τους και τις εποχιακές ανάγκες. Θα το κάνουν αυτό μέσω ενός ιστότοπου προτού επιβιβαστούν σε πτήση της Japan Airlines προς την Ιαπωνία. Η υπηρεσία θα λειτουργεί σε δοκιμαστική βάση μέχρι τον Αύγουστο του 2024.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει συνεργαστεί με τη Sumitomo, η οποία ανέπτυξε το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων, καθώς και την προμήθεια, το πλύσιμο και την παράδοση ρούχων στα ξενοδοχεία των πελατών.

Θα μπορούσε να είναι, τονίζει η αεροπορική εταιρία, μια κατάσταση win-win: οι επιβάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις αποσκευές τους, ενώ η αεροπορική εταιρεία εξοικονομεί κόστος καυσίμων ενώ παράγονται έσοδα από την ενοικίαση των ρούχων. Τα ρούχα προς ενοικίαση θα προέρχονται από υπερβολικό απόθεμα προϊόντων ένδυσης, γεγονός που θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης, εξηγείται.

Η Japan Airlines θα υπολογίσει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα με βάση το εξοικονομημένο βάρος του αεροσκάφους και θα ενημερώσει τους πελάτες της στο κοντινό μέλλον. Ο συνεργάτης της JAL Sumitomo ισχυρίζεται ότι αφήνοντας 10 κιλά αποσκευών στο σπίτι, οι πελάτες θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 7,5 κιλά, που ισοδυναμεί περίπου με τη μη χρήση στεγνωτήρα μαλλιών για 78 ημέρες.

Ένα σετ ρούχων θα κοστίζει από 41 έως 72 δολάρια. Και οι άνθρωποι θα μπορούν να νοικιάζουν έως και οκτώ ρούχα για δύο εβδομάδες, σε τρία μεγέθη: μικρό, μεσαίο και μεγάλο. Τα στιλ που επιλέγονται – chic, casual chic και mixed – θα παραδοθούν στο ξενοδοχείο που έχει ορίσει ο ταξιδιώτης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024