Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΟι βίαιες διαδηλώσεις στη Γαλλία βλάπτουν τη φήμη της ως προς την ασφάλεια
Τάσεις

Οι βίαιες διαδηλώσεις στη Γαλλία βλάπτουν τη φήμη της ως προς την ασφάλεια

Ως αποτέλεσμα των δύο φετινών περιόδων διαδηλώσεων, ο Δείκτης Αντίληψης για την Ασφάλεια της Γαλλίας έπεσε δύο μονάδες τον Μάρτιο και πέντε μονάδες τον Ιούλιο, καθιστώντας την τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης με τη χαμηλότερη αντίληψη για τον δείκτη ασφάλειας.

Η Mabrian Technologies, εταιρεία ταξιδιωτικών πληροφοριών, αναφέρει ότι οι πρόσφατες εξεγέρσεις στη Γαλλία οδήγησαν σε σημαντική μείωση του Δείκτη Αντίληψης Ασφαλείας, πέφτοντας πέντε μονάδες σε μόλις μία εβδομάδα. Αυτή η μείωση αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2023.

Η Γαλλία έχει βιώσει δύο κύματα βίαιων διαμαρτυριών από την αρχή του έτους, με τον Δείκτη Αντίληψης για την Ασφάλεια να υποχωρεί δύο μονάδες κατά το δεύτερο μισό του Μαρτίου ως αποτέλεσμα βίαιων επεισοδίων που σχετίζονται με διαδηλώσεις για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η Γαλλία κατατάσσεται πλέον ως η ευρωπαϊκή χώρα με τον χαμηλότερο δείκτη αντίληψης ασφάλειας μεταξύ των γειτονικών χωρών. Είναι 7 βαθμούς πίσω από την Ολλανδία, 6 βαθμούς πίσω από την Ιταλία, 4 βαθμούς πίσω από την Ισπανία και 3 βαθμούς πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πτώση του Δείκτη Αντίληψης για την Ασφάλεια έχει επηρεάσει όλες τις κύριες πόλεις της Γαλλίας. Η Μαρσέιγ έχασε 47 βαθμούς την περασμένη εβδομάδα, ακολουθούμενη από τη Λυών με ήττα 19 βαθμών και τη Νις με ήττα 8 βαθμών. Ακόμη και το Παρίσι, που δεν είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από την πτώση, έχει υποστεί πτώση 6 μονάδων στον Δείκτη Αντίληψης της Ασφάλειας, που είναι μία μονάδα πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.

Η τρέχουσα κατάσταση εγείρει ανησυχίες καθώς το Παρίσι έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024. Η επικρατούσα αστάθεια και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ταξιδιωτών θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο Carlos Cendra, συνεργάτης και διευθυντής μάρκετινγκ στη Mabrian, δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε και να παρακολουθήσουμε την αντίληψη για την ασφάλεια που δημιουργεί ένας τουριστικός προορισμός μεταξύ των επισκεπτών και των πιθανών ταξιδιωτών του. Αυτή η πτυχή, αναμφίβολα, είναι η πρώτη σκέψη για τους ταξιδιώτες όταν αποφασίζουν είτε να επισκεφτείτε ένα μέρος είτε όχι. Στην περίπτωση της Γαλλίας, η συσσώρευση διαφορετικών επεισοδίων σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αντίληψη προβάλλοντας μια συνεχή εικόνα αστάθειας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναλυθεί η αντίληψη της ασφάλειας για κάθε αγορά ξεχωριστά , καθώς κάθε περίπτωση θα είναι διαφορετική, απαιτώντας συγκεκριμένα μέτρα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024