Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣΤΕ: Προθεσμία τριών μηνών για να κατεδαφιστούν οι δύο όροφοι του ξενοδοχείου της Coco – Mat
Ξενοδοχεία

ΣΤΕ: Προθεσμία τριών μηνών για να κατεδαφιστούν οι δύο όροφοι του ξενοδοχείου της Coco – Mat

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε στις 27 Ιουνίου, με την οποία δίνεται προθεσμία τριών μηνών για να εκπονηθούν ειδικές μελέτες για την κατεδάφιση των δύο ορόφων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία το ξενοδοχείο «Coco-Mat Athens BC» έχει προθεσμία τριών μηνών, ώστε να κατεδαφίσει τους δύο υψηλότερους ορόφους.

Σημειώνεται, ότι το εν λόγω ξενοδοχείο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Μακρυγιάννη) και έχει ανεγερθεί στα 36,5 μέτρα, ενώ το ανώτατο όριο στην περιοχή είναι τα 24 μέτρα, ώστε να μην παρεμποδίζεται ο ιερός βράχος της Ακρόπολής.

→ Βαρύς ο πέλεκυς των προστίμων προς το ξενοδοχείο της Coco-Mat στου Μακρυγιάννη

→ Coco-Mat: Ο Δήμος Αθηναίων «νίπτει τας χείρας του» για την κατεδάφιση ορόφων ξενοδοχείου

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το ΣτΕ επανέρχεται σε προηγούμενη απόφασή του με βάση την οποία πρέπει να κατεδαφιστούν «άμεσα» οι δύο τελευταίοι όροφοι του ξενοδοχείου με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ανακληθούν με ορθό τρόπο οι αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων που αφήνουν «παραθυράκι» για την επιχείρηση, αλλά και να γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας του από το υπουργείο Τουρισμού ώσπου να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις και να εκδοθεί νέα άδεια λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε στις 27 Ιουνίου, με την οποία δίνεται προθεσμία τριών μηνών για να εκπονηθούν ειδικές μελέτες για την κατεδάφιση των δύο ορόφων, ενώ η νέα συνεδρίαση για την υπόθεση ορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν και λήγει η προθεσμία που δίνει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Καθαίρεση ορόφων για το ακριβότερο ακίνητο της Coco-Mat

To «Coco-Mat Athens BC» είναι το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, προσφάτως εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αξία αποτίμησης του ακινήτου διαμορφώνεται στα 27 εκατ. ευρώ και αποτελεί το 22% της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει 36 ακίνητα, οκτώ από τα οποία είναι ξενοδοχεία.

Τα ξενοδοχεία της Μπλε Κέδρος αντιστοιχούν στο 57% της αξίας του χαρτοφυλακίου της και αποφέρουν το 67% των εσόδων. Μάλιστα, στην οδό Φαλήρου σχεδιάζει να λειτουργήσει και δεύτερο ξενοδοχείο σε ακίνητο ιδιοκτησίας της, το οποίο σήμερα είναι γκαράζ.

Μέσα στο καλοκαίρι απέκτησε άλλα δύο ακίνητα μέσω πλειστηριασμών. Πρόκειται για ένα τουριστικό συγκρότημα στο Ρίο 23 στρεμμάτων και ένα βιομηχανικό ακίνητο στη Μεταμόρφωση. Στην εισηγμένη Μπλε Κέδρος ο Πολ Ευμορφίδης κατέχει το 37,51% και ο αδελφός του, Μιχάλης, το 37,81%, όντας πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024