Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Αθήνα πρωταγωνίστρια στο 5ο και τελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024
Ποδηλατικός τουρισμός

Η Αθήνα πρωταγωνίστρια στο 5ο και τελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

etap

Με ένα ποδήλατο και ένα κράνος επισφραγίστηκε η συνεργασία Yπουργείου Αθλητισμού και Δήμου Αθηναίων για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024

Με ένα ποδήλατο και ένα κράνος, δώρα του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση στον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα επισφραγίστηκε η συνεργασία Υπουργείου Αθλητισμού και Δήμου Αθηναίων για την φετινή διοργάνωση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, που θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, με εκκίνηση στην Ακρόπολη και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο στις 19 Μαΐου.

“Καλωσορίζω τον δήμαρχο Αθήνας Χάρη Δούκα ως θεσμικό συνδιοργανωτή της τεράστιας εμβέλειας διοργάνωσης, ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας με ένα συμβολικό δώρο, ένα ποδήλατο και φυσικά το απαραίτητο κράνος, καθώς προτεραιότητές μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η οδική ασφάλεια. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Γύρου ο αγώνας θα ενώσει τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και τερματίζοντας στην Αθήνα, αφού ενδιάμεσα διασχίσει από βορρά προς νότο τη “ραχοκοκαλιά” της χώρας. Η Κατερίνη, η Καρδίτσα, το Καρπενήσι, η Σπερχειάδα και η Χαλκίδα θα είναι οι ενδιάμεσοι σταθμοί, με το “βασιλικό” ετάπ (17 Μαΐου) που θα τερματίσει στο Βελούχι (1.852 μ.) να δεσπόζει σε όλη τη διοργάνωση. Θέλουμε η διοργάνωση να πετύχει για πολλούς εθνικούς λόγους: αθλητικούς, τουριστικούς, πολιτιστικούς, εξωστρέφειας, ενδυναμώνοντας οικονομικά και τις τοπικές κοινωνίες” δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

etap

Από την πλευρά του ο κ. Δούκας επισήμανε: “Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που συμμετέχουμε κι εμείς, ως δήμος Αθηναίων, σε αυτήν την πολύ σπουδαία διοργάνωση, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024. Θεωρούμε ότι το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός αποτελεί μια σπουδαία αναβάθμιση για την χώρα μας και είναι μεγάλη τιμή να καταλήγει στην πόλη μας, την Αθήνα. Προβλέπεται παράλληλα η διοργάνωση πάρα πολλών δράσεων και δραστηριοτήτων για τους κατοίκους. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να υποδεχθούμε τους ποδηλάτες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για το δώρο σας, το οποίο, φυσικά, θα χρησιμοποιήσω. Ταιριάζει απόλυτα και με τη προσέγγιση που έχουμε για μία Αθήνα πράσινη, φιλική προς τους πολίτες, φιλική προς το ποδήλατο. Μου αρέσει παρά πολύ συνολικά η φιλοσοφία του υπουργού γιατί προχωράει κι άλλο ένα πρόγραμμα που δεν αφορά μόνο τον πρωταθλητισμό, αλλά απευθύνεται κυρίως στον απλό πολίτη, το πρόγραμμα ‘Άθληση για όλους’. Βεβαίως θα συμμετέχουμε ενεργά και σ’ αυτή την προσπάθεια”.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα κορυφωθεί την τελευταία ημέρα του (Κυριακή, 19 Μαΐου), σε μια από κάθε άποψη μαγική διαδρομή, που θα εκκινήσει από την Ακρόπολη, θα κατευθυνθεί στην “Αθηναϊκή Ριβιέρα” και θα επιστρέψει με ένα “σιρκουί” στο κέντρο της πόλης, για να τερματίσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι συνεχείς εναλλαγές εικόνων από την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη Αθήνα, να ταξιδεψουν σε εκατομμύρια τηλεοπτικές οθόνες σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντας τόσο τον αγώνα, όσο και ολόκληρη τη χώρα ως τουριστικό προορισμό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024