Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑεροδρόμιο Κλουζ: Ξεκινώντας μια νέα εποχή επέκτασης και συνδεσιμότητας
Αεροδρόμια

Αεροδρόμιο Κλουζ: Ξεκινώντας μια νέα εποχή επέκτασης και συνδεσιμότητας

aviation-event
Dr. David Ciceo, Managing Director Cluj International Airport (left) with Sergiu Spoiala, Acting Director, Chisinau International Airport, Moldova, that will host next Aviation Event, on May 30th 2024.

Η διεθνής δναμική του Aεροδρομίου της Κλουζ φαίνεται και από το γεγονός ότι το 92% της επισκεψιμότητάς του πέρυσι ήταν διεθνείς αφίξεις, με μόνο 8% να αντιστοιχεί σε πτήσεις εσωτερικού.

AVIATION EVENT – ΚΛΟΥΖ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Το Αεροδρόμιο της Κλουζ στη Ρουμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας μεταμορφωτικής εποχής, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές επεκτάσεις και μια εντυπωσιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης. Με στρατηγική επέκταση του τερματικού σταθμού αναχωρήσεων που υπερβαίνει τα 7.000 τ.μ., το Αεροδρόμιο της Κλουζ δεν επεκτείνει απλώς το φυσικό του αποτύπωμα αλλά ενισχύει σημαντικά την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του αεροδρομίου να αναβαθμίσει την ταξιδιωτική εμπειρία και την ετοιμότητά του και να χειριστεί έναν αυξανόμενο όγκο επιβατών με αποτελεσματικότητα και ευκολία.

Όπως ανέφερε ο Dr. David Ciceo, Managing Director του Cluj International Airport κατά τη συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια του συνεδρίου Aviation Event στην Κλουζ χθες, 14 Μαρτίου, το περασμένο έτος ήταν ορόσημο για το αεροδρόμιο, με τον αριθμό των επιβατών να αγγίζει τα 3,2 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τα νούμερα που καταγράφηκαν το 2019. Αυτή η αναπτυξιακή τροχιά δεν είναι μόνο ένδειξη ανάκαμψης, αλλά και δείκτης του αυξανόμενου ρόλου του αεροδρομίου στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό δίκτυο. Οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια παραμένουν αισιόδοξες, με προσδοκίες για συνέχιση της ανάπτυξης. Αυτή η ανοδική τάση υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για τις πρόσφατες επεκτάσεις, διασφαλίζοντας ότι το Αεροδρόμιο της Κλουζ παραμένει βασικός παίκτης στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας.

Μια κομβική εξέλιξη για το αεροδρόμιο της Κλουζ, και μάλιστα για όλη τη Ρουμανία, είναι η ένταξη στη Schengen, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου. Αυτή η ενοποίηση θα εξορθολογίσει σημαντικά τη διαδικασία ταξιδιού για τους επιβάτες, εξαλείφοντας την ανάγκη ελέγχου ταυτότητας ή διαβατηρίου για περίπου το 70% των επιβατών ταξιδεύοντας εντός του χώρου Σένγκεν, διατηρώντας παράλληλα αποτελεσματικές διαδικασίες για το υπόλοιπο 30% από χώρες εκτός Schengen. Η διάκριση μεταξύ πτήσεων Schengen και εκτός Schengen θα εισαγάγει μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία και θα βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των επιβατών. Η διεθνής διάσταση των λειτουργιών του Aεροδρομίου της Κλουζ υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι το 92% της επισκεψιμότητάς του πέρυσι ήταν διεθνείς αφίξεις, με μόνο ένα ελάχιστο 8% να αντιστοιχεί στις πτήσεις εσωτερικού. Αυτή η κυριαρχία της διεθνούς κυκλοφορίας υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο του αεροδρομίου της Κλουζ ως πύλης προς τη Ρουμανία από την παγκόσμια σκηνή, προσφέροντας εκτεταμένη συνδεσιμότητα και διευκολύνοντας το διεθνές εμπόριο και τον τουρισμό.

Ο μετασχηματισμός του αεροδρομίου υποστηρίζεται από σημαντικές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντικές συνεισφορές από ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια. Αυτές οι επενδύσεις έχουν κατανεμηθεί με σύνεση για τη βελτίωση της ασφάλειας των υπηρεσιών επιβατών. Η επικείμενη αποκάλυψη των νέων συνθηκών αναχώρησης στα τέλη Μαΐου ή τον τελευταίο Ιούνιο υπόσχεται να σηματοδοτήσει την κορύφωση αυτών των προσπαθειών, δείχνοντας τη δέσμευση του αεροδρομίου να παρέχει ανώτερες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες.

Η επέκταση και οι αναβαθμίσεις στο αεροδρόμιο της Κλουζ είναι πολύ περισσότερες από απλές εξελίξεις υποδομής διότι αντιπροσωπεύουν μια στρατηγική πρόοδο στον τομέα των ταξιδιών και της φιλοξενίας, υποσχόμενη βελτιωμένη αποτελεσματικότητα, συνδεσιμότητα και ικανοποίηση των επιβατών. Καθώς το αεροδρόμιο ξεκινά την νέα εποχή του, αποτελεί απόδειξη του δυναμισμού και της ανθεκτικότητας του κλάδου των ταξιδιών και της φιλοξενίας, έτοιμο να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες απαιτήσεις των παγκόσμιων ταξιδιωτών και να εδραιώσει τη θέση του ως κομβικό αεροδρόμιο στο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό δίκτυο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024