Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπιβάτης σκοτώθηκε εν πτήσει από έκρηξη στον κινητήρα του αεροσκάφους
Αεροπορικές εταιρείες

Επιβάτης σκοτώθηκε εν πτήσει από έκρηξη στον κινητήρα του αεροσκάφους

Ο αριστερός κινητήρας ενός Boeing 737 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Southwest Airlines εξερράγη εν πτήσει, με τα συντρίμμια να χτυπούν την άτρακτο του αεροσκάφους και ένα παράθυρο, προκαλώντας το θάνατο 34χρονης επιβάτιδας.

Περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση της εσωτερικής πτήσης WN1380 από τη Νέα Υόρκη στο Ντάλας, εξερράγη ο αριστερός κινητήρας ενός Boeing 737 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Southwest Airlines που μετέφερε 144 άτομα. Τα συντρίμμια χτύπησαν την άτρακτο του αεροσκάφους και κατέστρεψαν ένα παράθυρο.

Αυτό οδήγησε σε αναρρόφηση (vacuum) στην καμπίνα, καθώς το αεροσκάφος είχε ήδη ανέβει σε υψόμετρο περίπου 10 χλμ. (30.000 πόδια). Σύμφωνα με την ερευνητική αρχή NTSB υπεύθυνη για τα ατυχήματα στις μεταφορές, το ατύχημα προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της 34χρονης επιβάτιδας Jennifer Riordan που καθόταν στο συγκεκριμένο παράθυρο, καθώς βρέθηκε η μισή εκτός αεροσκάφους σε τέτοιο υψόμετρο, με επιβάτες να τη συγκρατούν και εν τέλει να την επαναφέρουν μέσα στην καμπίνα.

Οι πιλότοι της πτήσης  ξεκίνησαν ταχεία έκτακτη κατάβαση μετά την έκρηξη του κινητήρα και προσγειώθηκαν στη Φιλαδέλφεια. Οι διασώστες ανέφεραν και επτά τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η γυναίκα υπέστη σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και αργότερα υπέκυψε στο νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια. Ο θάνατος αυτός είναι ο πρώτος επιβάτη στην ιστορία των αμερικανικών αερομεταφορών από το 2009.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024