Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΣεμινάρια για σεφ με ‘άρωμα’ Μοσχάτου

Σεμινάρια για σεφ με ‘άρωμα’ Μοσχάτου

Σεμινάρια μαγειρικής για επαγγελματίες σεφ διοργανώνει το INSETE συνεργαζόμενο με τη Gastronomy Essentials. Τα προγράμματα αυτά αποτελούνται από θεματικές ενότητες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι εισηγητές συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο […]

Σεμινάρια μαγειρικής για επαγγελματίες σεφ διοργανώνει το INSETE συνεργαζόμενο με τη Gastronomy Essentials. Τα προγράμματα αυτά αποτελούνται από θεματικές ενότητες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι εισηγητές συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο έμπειρων και καταξιωμένων επαγγελματιών από το χώρο της γαστρονομικής τέχνης. Ο Ε.O.Σ Σάμου, δίνοντας βαρύτητα στη διασύνδεση της γευσιγνωσίας με τη σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση, συμμετέχει ενεργά σε αυτά τα προγράμματα, με παρουσιάσεις της ιστορικότητας του σαμιακού αμπελώνα, της καλλιεργητικής και οινικής παράδοσης του νησιού, της εξαιρετικής ποικιλίας του “άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου Σάμου” και φυσικά, των εκλεκτών οίνων, ονομαστών σε όλον τον κόσμο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η στρατηγική συνεργασία του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, μέσω της οποίας σε κάθε εκπαιδευτικό σεμινάριο γαστρονομίας, έχει ενταχθεί η ενότητα Food & Wine Pairing, με σκοπό την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στον ελληνικό οίνο και την απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης σχετικά με τις ποικιλίες, τις δυνατότητες αλλά και τους συνδυασμούς γαστρονομικών δημιουργιών με τα αρώματα και την επίγευση των κρασιών. Ο διακεκριμένος chef Αθηναγόρας Κωστάκος, o oποίος εργάζεται σε διεθνώς καταξιωμένους χώρους εστίασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, “πήρε στα χέρια του” τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, τις “Ψηλές Κορφές” και το “Μοσχάτο Άσπρο” και τα συνδύασε με τις τεχνικές asado για κρεατικά και ψαρικά που δίδαξε σε επαγγελματίες chef από όλη την Ελλάδα. Το σεμινάριο “έκλεισε” με τα βραβευμένα γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού να δίνουν τη δική τους “νότα” και τα αρώματα του μοσχάτου.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023