Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαO Δρόμος του Μεταξιού στο επίκεντρο του Sani Gourmet 2014
Γαστρονομία

O Δρόμος του Μεταξιού στο επίκεντρο του Sani Gourmet 2014

Ποια ήταν η επίδραση της Ασίας στην Ευρώπη; Πώς τα ζυμαρικά και η σόγια ρίζωσαν στην γαστρονομική κουλτούρα κάθε χώρας; Χρησιμοποιούμε τα μπαχαρικά με τον ίδιο τρόπο όπως οι Ανατολίτες; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου μεταξύ των προσκεκλημένων σεφ στο Sani Gourmet 2014.

Οι κουζίνες του κόσμου μέσα από το πρίσμα του “Δρόμου του Μεταξιού” βρίσκονται στο επίκεντρο του Sani Gourmet 2014 (9-18 Μαΐου 2014). Η μακρά οδός που για πολλούς αιώνες διευκόλυνε τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, αλλά επίσης και ιδεών και πολιτισμού, συνέβαλε καθοριστικά στη διασπορά “καινών δαιμονίων” σ’έναν από τους βασικότερους τομείς της ανθρώπινης δημιουργικότητας: τη γαστρονομία.

Ποια ήταν η επίδραση της Ασίας στην Ευρώπη; Πώς το ρύζι, για παράδειγμα, εξελίχθηκε μέσα από τις συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας; Πώς τα ζυμαρικά και η σόγια ρίζωσαν στην γαστρονομική κουλτούρα κάθε χώρας; Χρησιμοποιούμε τα μπαχαρικά με τον ίδιο τρόπο όπως οι Ανατολίτες; Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές μας; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου μεταξύ των προσκεκλημένων σεφ στο Sani Gourmet 2014, οι οποίοι θα φωτίσουν με τα μενού τους πτυχές μιας γαστρονομικής διαδρομής που χαράχτηκε μέσα στους αιώνες πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού, ξεκινώντας από την Κίνα και, μέσω Ινδίας, Ιράν, Τουρκίας, Ελλάδας – για να αναφερθούν κάποιοι από τους σταθμούς στη διαδρομή των Δρόμων του Μεταξιού – κατέληξε στην Ιταλία.

Όλες αυτές οι διαφορετικές κουλτούρες θα μελετηθούν μέσα από γεύσεις και αρώματα που συνθέτουν πολλές διαφορετικές φιλοσοφίες, και όλες μαζί συνθέτουν το μωσαϊκό μιας γαστρονομίας τόσο ιδιαίτερης για κάθε χώρα ξεχωριστά, κι όμως με τόσα πολλά κοινά στοιχεία για όλες. Αυτή η διαπίστωση αποτελεί και τον τελικό στόχο του Sani Gourmet 2012: να κατανοήσουμε ότι, τελικά, το φαγητό “δένει” πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη.

Mεταξύ των σεφ που θα λάβουν μέρος στο φετινό Sani Gourmet είναι ο Jereme Leung, “Σεφ της Χρονιάς” από τον οδηγό Τime Οut του Πεκίνου, ο Riccardo Di Giacinto με 1 αστέρι Michelin από τη Ρώμη, ο Andrea Fusco, επίσης από τη Ρώμη με 1 Michelin επί τέσσερα συνεχή έτη (2011-2014), που εργάστηκε για λογαριασμό σταρ όπως ο Alberto Sordi και εκπροσώπων της μόδας, όπως η Frida Giannini και οι οίκοι Valentino και Bulgari, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, ενώ από τη γειτονική Τουρκία, θα μαγειρέψει ο Ugur Alparlan, αυθεντία στην Οθωμανική κουζίνα.

To συνολικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024