Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβάλει γαστρονομία και θρησκευτικούς τόπους στην Κύπρο
Προώθηση προορισμού

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβάλει γαστρονομία και θρησκευτικούς τόπους στην Κύπρο

KYPROS-MAKEDONIA
Οι κ.κ. Χάρης Παπαχαραλάμπος, Μιχαλόπουλος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Πάττυ Κωνσταντινίδου, Ιωάννης Παπαμελετίου, Πέτρος Σαγάνας και Γιώργος Παναγόπουλος.

Οι εν λόγω B2B συναντήσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την τουριστική προβολή της περιφέρειας, εστιάζοντας στην καμπάνια”Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα”. Στόχος είναι η ανάδειξη θετικής και ανανεωμένης εικόνας της περιφέρειας, προσελκύοντας επαγγελματίες τουρισμού και μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο εξωτερικό, διοργανώθηκε στις 17 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Cleopatra, στη Λευκωσία της Κύπρου το Greek Tourism & Gastronomy Workshop. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο.

agalia

Στη διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας με στόχο την προώθηση της περιφέρειας ως κορυφαίο προορισμό 4 εποχών, πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και εγχώρια ταξιδιωτικά γραφεία της Κυπριακής πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, αναδείχθηκε η σημασία του εναλλακτικού τουρισμού και η σημαντικότητα των εξατομικευμένων εμπειριών στον ταξιδιώτη. Στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας με κεντρικό μήνυμα “Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα” παρουσιάστηκαν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην εκδήλωση, ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος και η κα Πάττυ Κωνσταντινίδου εκπροσώπησαν την περιφέρεια, παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσημη παρουσίαση της Περιφέρειας από την κα Κωνσταντινίδου, στην οποία υπογραμμίστηκαν τα βασικότερα θέλγητρα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εκτενής αναφορά στις ταξιδιωτικές τάσεις των Κυπρίων, επισημαίνοντας την αυξητική τάση των ταξιδιών στο εξωτερικό, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα είναι ο πρώτος σε προτίμηση τουριστικός προορισμός των Κυπρίων. Λαμβάνοντας υπόψη την προτίμηση για το θρησκευτικό τουρισμό, αναφέρθηκαν εκτενώς οι ιεροί τόποι της ΠΑΜΘ, με έμφαση στη διαδρομή του Αποστόλου Παύλου.

Μετά την ολοκλήρωση των Β2Β συνομιλιών, οι συμμετέχοντες στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop απήλαυσαν μία εμπειρία wine tasting. Κατά τη διάρκεια αυτής της γαστρονομικής εξερεύνησης, δοκίμασαν εκλεκτά ελληνικά κρασιά της περιοχής και απήλαυσαν τις νοστιμιές των τοπικών εδεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των παραδοσιακών γλυκών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, απευθύνοντας σχετικούς χαιρετισμούς ο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, πρέσβης Ελλάδος στην Κύπρο, ο κ. Πέτρος Σαγάνας, προϊστάμενος υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Κύπρου, ο κ. Χάρης Παπαχαραλάμπος, πρόεδρος συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024