Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣε διοργανώσεις ιππασίας και γκολφ στοχεύει το Πόρτο Καρράς

Σε διοργανώσεις ιππασίας και γκολφ στοχεύει το Πόρτο Καρράς

Στην αγορά της διοργάνωσης αγώνων ιππασίας και γκολφ προσανατολίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Το Πόρτο Καρράς προτείνεται ως ο ιδανικός χώρος, ο οποίος συνδυάζει άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις […]

Στην αγορά της διοργάνωσης αγώνων ιππασίας και γκολφ προσανατολίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς<...> στη Χαλκιδική. Το Πόρτο Καρράς προτείνεται ως ο ιδανικός χώρος, ο οποίος συνδυάζει άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις και εξαιρετικές συνθήκες διαμονής, για δύο από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις σε ιππασία και γκολφ.

Υποστηρίζεται η πρόταση για την διεξαγωγή στο Πόρτο Καρράς των βαλκανικών αγώνων ιππασίας του 2005 και η ελληνική ομοσπονδία γκολφ προτείνει το νέο αγωνιστικό χώρο, στις πλαγιές του Μελίτωνα, για να γίνει σ` αυτόν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2006 και του 2007.

Η ιδιοκτησία του Πόρτο Καρράς πραγματοποίησε ήδη μία πολύ μεγάλη επένδυση, για ευρωπαϊκά δεδομένα, για ανακαινίσεις και νέες κατασκευές στους τρεις στίβους του κέντρου ιππασίας, στους στάβλους και τους άλλους βοηθητικούς χώρους, που το καθιστούν μοναδικό στον χώρο της Μεσογείου και εφάμιλλο του στίβου της Αθήνας στον οποίο θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Σ` αυτές τις εγκαταστάσεις διεξήχθησαν τις τρεις τελευταίες ημέρες της προηγούμενης βδομάδας διεθνείς ιππικοί αγώνες με 120 άλογα και ιππείς και αμαζόνες – πολύ σημαντικά ονόματα στο άθλημα και σε ευρωπαϊκό μάλιστα επίπεδο. Σ` αυτόν τον αγωνιστικό χώρο υπάρχει η πρόταση για την διεξαγωγή των βαλκανικών αγώνων ιππασίας του 2005.

Μοναδική στον βορειοελλαδικό χώρο και από τις σημαντικότερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπήρξε η επένδυση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γκολφ. Σ αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος συνδυάζει εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον και αγωνιστική αρτιότητα, έγινε ο 7ος αγώνας ελληνοτουρκικής φιλίας. Η ιδιοκτησία, όμως, του Πόρτο Καρράς προγραμματίζει μία μεγαλύτερη επένδυση στις πλαγιές του Μελίτωνα και μέσα στα όρια του κτήματος. Ένα γήπεδο με το μήκος και τις δυσκολίες που δύσκολα θα μπορεί να τα βρει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο και το οποίο θα μπορεί να συναρπάζει τους παίκτες όσο κανένα άλλο. Ο προγραμματισμός υπάρχει από διετίας αλλά η γραφειοκρατία και οι αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, η οποία δεν αντιλαμβάνεται ούτε το μέγεθος της επένδυσης, ούτε την σπουδαιότητα της για τα τουριστικά πράγματα του βορειοελλαδικού χώρου, το κρατούν σε επίπεδο προγραμματισμού. Αυτό το νέο γήπεδο προτείνεται τώρα για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα γκολφ.

Σε ότι αφορά τους αγώνες που έγιναν:

* στην ιππασία, με 120 συμμετοχές από Ελλάδα, Γαλλία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ολλανδία, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, τις έξι πρώτες θέσεις κατέκτησαν Έλληνες αθλητές οι: Αλέξανδρος Φουρλής, Μιχάλης Κάζης, Αλέξανδρος Φουρλής, με άλλο άλογο, Πάρις Κουτσογιάννης, Ελίνα Δενδρινού και Στεφανία Παπαδημητρίου, οι οποίοι εξασφάλισαν συμμετοχή στους βαλκανικούς αγώνες ιππασίας του 2004 ,που στο τέλος του μήνα θα γίνουν στην Βουλγαρία, και

* στο γκολφ, με πάνω από 100 συμμετοχές, το κύπελλο κατέκτησε η ελληνική ομάδα, η οποία επιβλήθηκε της τουρκικής με σκορ 8-2.

Σε ατομικό επίπεδο, σ αυτόν τον 7ο αγώνα ελληνοτουρκικής φιλίας ο οποίος έγινε θεσμός χάρις στον Hans Otto Nagel και την σύζυγο του Haroumi, στον Shoot Gun με 43 πόντους πρώτευσε ο Πέτρους Τουρκαϊδης, του ομίλου γκολφ Πόρτο Καρράς, στην Α κατηγορία [0-14 HCP] νικητής στους άνδρες με 41 πόντους ανεδείχθη ο Ντίνος Πετρόγιαννης, με 2ο και 41 πόντους επίσης τον Denny Ρήγας και τρίτο με 39 πόντους τον Γιώργο Μάμαλη, στη Β κατηγορία [15-36HCP] νικητής στους άνδρες και με 42 πόντους ανεδείχθη ο Τάσος Εφραιμίδης, με 2ο και 42 πόντους επίσης τον Στέφανο Καββαδία και 3ο τον Γιώργο Ψύλλα με 41 πόντους. Στις γυναίκες η κατάταξη ήταν: Kycerova-Papalayrenti Iva, Sibylle Zeibekis και Σοφία Γεράλδη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024