Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣυνάντηση κορυφής για τον τουρισμό και την οικονομία στην Grecotel

Συνάντηση κορυφής για τον τουρισμό και την οικονομία στην Grecotel

Το Διοικητικό συμβούλιο του παγκόσμιου Τουριστικού Οργανισμού TUI και 28 κορυφαίοι Ευρωπαίοι τραπεζίτες επέλεξαν την Grecotel και το ξενοδοχείο Creta Palace στο Ρέθυμνο για την πέμπτη κατά σειρά ετήσια συνάντησή […]

Το Διοικητικό συμβούλιο του παγκόσμιου Τουριστικού Οργανισμού TUI<.> και 28 κορυφαίοι Ευρωπαίοι τραπεζίτες επέλεξαν την<...> Grecotel<.> και το ξενοδοχείο Creta Palace στο Ρέθυμνο για την πέμπτη κατά σειρά ετήσια συνάντησή τους.

Σκοπός της συγκεκριμένης ετήσιας συνεδρίας είναι η ενημέρωση των προέδρων, αντιπροέδρων και διευθυντών της ελίτ των Πιστωτικών Ιδρυμάτων της Ευρώπης, από το Συμβούλιο Διευθυντών της TUI, για το μέλλον του τουρισμού και της οικονομίας τα προσεχή έτη.

Η Grecotel είναι η ξενοδοχειακή θυγατρική της TUI στην Ελλάδα με 30 ξενοδοχειακές μονάδες και προβλεπόμενο τζίρο για το 2002, 126 εκατομμύρια ευρώ. Η TUI διακινεί 22 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, έχοντας τζίρο 26,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, επικεφαλής του ομίλου Grecotel, υποδέχθηκε τους υψηλούς προσκεκλημένους στο κτήμα του και αναφερόμενος στο γεγονός υπογράμμισε την σημασία της διεξαγωγής μιας τέτοιου βεληνεκούς εκδήλωσης στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά που ήταν δύσκολη για τον τουρισμό της χώρας. Χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλαντωνάκης ανέφερε ότι “Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός της εικόνας ύφεσης που εμφανίζει η γερμανική οικονομία, μιας αγοράς εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα. Χρειάζεται προσπάθεια και συνεργασία μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών φορέων με στόχο την ποιοτική τουριστική υποδομή και την εκπόνηση μέτρων στήριξης των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, δεδομένου του αυξημένου ανταγωνισμού που υφίστανται”.

Επισημαίνεται ότι η συνεργασία των δυο ομίλων συνεχίζεται με τη δημιουργία του επιχειρηματικού σχεδίου Olympia Riviera, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθώς και του πολυτελέστερου Κέντρου Ιαματικών Λουτρών και Θαλασσοθεραπείας της Ευρώπης. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι οι όμιλοι Grecotel και TUI έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη διαγωνιστική διαδικασία της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα που αφορά στην έκταση του ΕΟΤ στη θέση Αφάντου Ρόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024