Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςBIT 2008: Πιο διεθνής από ποτέ και με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων
21-24 Φεβρουαρίου 2008

BIT 2008: Πιο διεθνής από ποτέ και με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Με ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων η 28η έκθεση BIT – International Tourism Exchange ανοίγει την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008 τις πύλες του εκθεσιακού κέντρου fieramilano για τους επαγγελματίες του τουρισμού μέχρι και την Κυριακή (24 Φεβρουαρίου), ενώ θα ακολουθήσει μια επιπλέον εβδομάδα για τις επισκέψεις του κοινού…

Με ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων η 28η έκθεση BIT – International Tourism Exchange ανοίγει την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008 τις πύλες του εκθεσιακού κέντρου fieramilano για τους επαγγελματίες του τουρισμού<...>μέχρι και την Κυριακή (24 Φεβρουαρίου), ενώ θα ακολουθήσει μια επιπλέον εβδομάδα για τις επισκέψεις του κοινού.

“Η BIT 2008, η 11η έκθεση υπό την ηγεσία μου, συνεχίζει να μεγαλώνει σε αριθμούς, περιεχόμενο, αλλά και διεθνικότητα” σχολίασε ο κ. Adalberto Corsi, chairman της Fiera Milano EXPOCTS. “Είμαι ιδιαίτερα περήφανος” συνέχισε “που βλέπω την έκθεση μας να διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο σε έναν τομέα, όπως του τουρισμού, που προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για σταθερή οικονομία, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, με σεβασμό πάντα τόσο στο άτομο, όσο και στο περιβάλλον. Η παρουσία 122 διαφορετικών κρατών στο Μιλάνο πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την χώρα μας, ώστε να επανακτήσει την ηγετική της θέση σε συνάρτηση με το μοναδικό και πλούσιο τουριστικό της προϊόν, ιδιαίτερα εν όψει των μεγάλων πρότζεκτ όπως η Expo 2015”.

Μετά την περσινή επιτυχία, η BIT 2008 περιλαμβάνει φέτος περισσότερες εκδηλώσεις αποκλειστικά για επαγγελματίες, όπως το καθιερωμένο πλέον workshop για τα ιταλικά τουριστικά προϊόντα, BuyItaly, ενώ παράλληλα θα εγκαινιάσει το πρώτο διεθνές workshop για οργανισμούς και clubs, το Buy Club International. Από την άλλη, οι εκδηλώσεις για το γενικό κοινό περιλαμβάνουν φέτος τη νέα Certicibit, στο πλαίσιο της οποίας συνδυάζονται αρμονικά ο τουρισμός με την γαστρονομία, αλλά και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα.

“Κάθε έκθεση BIT έχει κάτι νέο” σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της Fiera Milano EXPOCTS, κ. Corrado Peraboni. “Χάρη στην BIT και για πρώτη φορά στην Ιταλία, τα κοινωνικά clubs των επιχειρήσεων έχουν τώρα ένα workshop αποκλειστικά για αυτούς: το Buy Club International. Επιπλέον, διαβλέποντας στις νέες τάσεις, η BIT επικεντρώνει φέτος την προσοχή της στη σύνδεση του τουρισμού με την γαστρονομία, μέσω της εκδήλωσης Certicibit, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος”.

Ταυτόχρονα, μεγαλύτερες είναι φέτος και οι αίθουσες της BIT: τέσσερις θα διατεθούν στους εκθέτες από την Ιταλία, δύο στους οργανισμούς και δύο στους εκθέτες από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς να παραλείπεται και η αίθουσα της Bit Technology, που είναι αφιερωμένη στις τεχνολογίες για την τουριστική βιομηχανία. Το πλούσιο δε πρόγραμμα εκδηλώσεων της, που ακόμη διαμορφώνεται, θα ενισχύσει ακόμη περαιτέρω τον ηγετικό ρόλο της BIT ως πρωτεύουσας του τουρισμού. Παράλληλα, η BIT 2008 αποκτά περισσότερο διεθνή χαρακτήρα από ποτέ, αφού τα κορυφαία ιταλικά τουριστικά προϊόντα έχουν μαγνητίσει το ενδιαφέρον επαγγελματιών από την Αφρική και την Μέση Ανατολή. Η Ιαπωνία θα έχει επίσης έντονη παρουσία στην έκθεση, ενώ τα νησιά των Βερμούδων επέστρεψαν και πάλι στην έκθεση. Στις νέες παρουσίες περιλαμβάνονται φέτος η Ιορδανία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπως επίσης και το Βασίλειο του Μπουτάν. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και το δυνατό comeback εταιριών κρουαζιέρας στην έκθεση BIT, όπως ενδεικτικά της MSC Crociere, που θα παρουσιάσει κιόλας, στο πλαίσιο της έκθεσης, το κρουαζιερόπλοιο `Fantasia`.

Η BIT αποτελεί μια κορυφαία έκθεση για την τουριστική βιομηχανία και τους επαγγελματίες του χώρου. “Όπως κάθε χρόνο, η BIT 2008 θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για την ASTOI”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Tour Operators (ASTOI – Associazione Tour Operator Italiani), κ. Giuseppe Boscoscuro. “Προσφέρει” εξήγησε “μια μεγάλη ευκαιρία για παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Ένωσης: από διαχείριση οικονομικών προβλημάτων μέχρι θέματα νομοθεσίας και εκπαίδευσης, που αποτελούν άλλωστε και τις βασικές προτεραιότητες της”.

“Τώρα περισσότερο από ποτέ, η BIT δίνει στους ταξιδιωτικούς πράκτορες μια γεύση από κάθετι νέο στον τουρισμό” δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIAVET (Federazione Italiana Associazioni Imprese di Viaggi e Turismo), κ. Giuseppe Cassara, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική ευκαιρία που παρέχει για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κορυφαίων εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο.

Τα βραβεία της BIT – BIT Tourism Award – θα πραγματοποιηθούν και φέτος, μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία, όπου ψήφισαν 28.000 άτομα online και περισσότεροι από 6.000 επαγγελματίες του τουρισμού έλαβαν μέρος. Στόχος των βραβείων, που θα δοθούν έπειτα από ψηφοφορία του κοινού, αλλά και των επαγγελματιών του χώρου, είναι να επιβραβεύσει εταιρίες που ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους στην ιταλική αγορά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως διεθνείς ταξιδιωτικοί πράκτορες, αλλά και αγοραστές, που θα κάνουν προ-εγγραφή online θα έχουν ελεύθερη είσοδο στην BIT.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024