Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυνεχίζονται τα αρνητικά δημοσιεύματα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Συνεχίζονται τα αρνητικά δημοσιεύματα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Στο φύλλο του Σαββάτου, η εφημερίδα Washington Post υποστηρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, επικαλούμενη αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, […]

Στο φύλλο του Σαββάτου, η εφημερίδα Washington Post υποστηρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζονται για τους<...> Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, επικαλούμενη αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια, οι οποίες όμως μπορούν να διορθωθούν εγκαίρως.

Επίσης, βρετανική εφημερίδα έκανε λόγο σε φύλλο της Κυριακής για τον προϋπολογισμό της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων χαρακτηρίζοντας τον ιδιαίτερα χαμηλό.

Η αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post αναφέρει ότι οι σχεδιαστές του προγράμματος ασφαλείας έχουν προβλήματα με τις αποδιοργανωμένες αστυνομικές δυνάμεις, με τις ελλιπείς θαλάσσιες περιπόλους και τον βραδυπορούντα αντιτρομοκρατικό σχεδιασμό. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την Washington Post, εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την καθυστέρηση της λειτουργίας του κέντρου διοίκησης και ελέγχου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο θα επιτρέψει στην αστυνομία να ανταλλάσσει βιντεοσκοπημένες και μαγνητοφωνημένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση. Πάντως η αμερικανική εφημερίδα προσθέτει ότι αν και τα προβλήματα είναι σοβαρά, μπορούν να διορθωθούν πριν αρχίσουν οι Αγώνες και επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει συστήσει συμβουλευτική ομάδα για την ασφάλεια με τη συμμετοχή πολλών χωρών, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Η απάντηση του υπουργού τύπου και κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαππα ήταν άμεση και αναφέρει:

“Εκπονείται ένα άρτιο σχέδιο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων με τη συνεργασία Υπηρεσιών από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και άλλες πέντε χώρες. Ήδη έγιναν δοκιμές από Έλληνες αστυνομικούς για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, κατά τον καλύτερο τρόπο, ένα χρόνο πριν από τη διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Δοκιμές που θα μας βοηθήσουν, ώστε να εκλείψουν και οι τελευταίες αμφιβολίες από όποιον κι αν υπάρχουν. Φυσικά, αυτά τα σενάρια τα οποία γράφονται σε σχετικά δημοσιεύματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχουν συμφέροντα που νομίζουν, ότι μπορούν να μας πιέσουν. Φυσικά, τα αγνοούμε. Προχωρούμε και θα κάνουμε τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν ποτέ.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024