Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΥγείαςΟλοκληρώθηκε η συνεδρία για τον Τουρισμό Υγείας, στα πλαίσια του Forum Υγείας
Τουρισμός Υγείας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία για τον Τουρισμό Υγείας, στα πλαίσια του Forum Υγείας

Ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί μια νέα, ραγδαία, εξελισσόμενη μορφή
τουρισμού με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

Με ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα  ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022  η συνεδρία για τον Τουρισμό Υγείας, στα πλαίσια του Forum Υγείας 1-3 Οκτωβρίου, που διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών σε συνεργασία με την Εφημερίδα ΄΄Σύμβουλος Επιχειρήσεων΄΄ και πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με την συμμετοχή επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων των τομέων υγείας και τουρισμού.

Στην εν λόγω συνεδρία εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από την κα Μαρία Αργυροπούλου ΕΔΙΠ του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα “Τουρισμός Υγείας. Η χρήση και τα εργαλεία μάρκετινγκ”, την κα Άννα Μαστοράκου ,  Α΄ Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, με θέμα “Η σύζευξη των κλάδων υγείας και φιλοξενίας ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού υγείας”, τον κ. Δρ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο, Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Επίκ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με θέμα “Τάσεις και προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος” και την κα Μαρία Φράγκου, Φυσικοθεραπεύτρια, Συντονίστρια του Επιστημονικού Τμήματος “Αθλητικής Φυσικοθεραπείας” και Εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με θέμα “Ιατρικό τουρισμός-Φυσικοθεραπεία”,  ενώ πολύ ουσιαστικές ήταν οι παρεμβάσεις των  εκπροσώπων επαγγελματικών και  επιστημονικών φορέων.

Κατά τις εργασίες της συνεδρίας εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις δυο Περιφέρειες , μεταξύ των οποίων οι νέες τάσεις που έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία στους ταξιδιώτες υγείας, οι καθοριστικοί  παράγοντες ενίσχυσης του τουρισμού υγείας από πλευράς ζήτησης και προσφοράς, οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους σε ανταγωνιστικούς προορισμούς για τουρισμό υγείας, η  ανάπτυξη του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου κυρίως στο τμήμα του Ιατρικού Τουρισμού τόσο σε  διεθνές όσο και σε ελληνικό περιβάλλον και η διασφάλιση ποιότητας και πιστοποίησης υπηρεσιών υγείας μια φιλοξενίας.

Ο Τουρισμός Υγείας, λόγω των έντονων δημογραφικών αλλαγών που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο μέλλον και των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, αποτελεί μια διαρκώς αυξανόμενη δυνητική αγορά σε  παγκόσμιο επίπεδο, την οποία οι εμπλεκόμενοι με την αναπτυξιακή διαδικασία φορείς θα πρέπει να εντάξουν στην μελλοντική περιφερειακή τους στρατηγική καθιστώντας τις δύο Περιφέρειες ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς προορισμούς τουρισμού υγείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024