Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ τεχνική νοημοσύνη στην υπηρεσία των μεταφορών
Μεταφορές

Η τεχνική νοημοσύνη στην υπηρεσία των μεταφορών

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τόνισε τον στόχο του υπουργείου για αξιοποίηση της τεχνιτής νοημοσύνης στο κλάδο των μεταφορών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες το Συνέδριο με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» όπου η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η Τεχνητή Νοημοσύνη για την βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους και ειδικότερα στο τομέα των μεταφορών.

Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δράσεων για την αξιοποίηση της νέας αυτής τεχνολογίας. Σε στρατηγικό επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, προχωράμε στη συγκρότηση επιτροπής για θέματα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ειδικών. Αλλά και στον δικό μας χώρο των Μεταφορών, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προωθούμε την υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, για επιχειρηματικούς ή κρατικούς κλάδους όπως οι Μεταφορές, τα Logistics, η παροχή υπηρεσιών σε αεροδρόμια και λιμάνια, η οδική ασφάλεια και η ηλεκτροκίνηση», τόνισε η κα Αλεξοπούλου.

Το συνέδριο έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστήμιου Πατρών, του Επιμελητήριου Αχαΐας, του Οικονομικού Επιμελητήριου ΒΔ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, ο κ. Φωκίωνας Ζαΐμης, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόνισε  “η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη ξεπεράσει την ανθρώπινη ευφυΐα σε πολλά επίπεδα και φτάνει να το διαπιστώσετε στο σκάκι όπου πλέον είναι αδύνατον να χάσει η μηχανή. Μέρος της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας των καθ ύλην ειδικών ζητούν χρόνια τώρα ρυθμιστική αρχή και θεσμικό πλαίσιο που τουλάχιστον θα προσπαθήσει να βάλει κάποιους κανόνες στην χρήση της, αν και το βλέπω να είναι ανέφικτο αυτή τη στιγμή διότι ο νόμος της φυσικής έχει αποδείξει ότι οι κοινωνίες σπάνια δρουν προληπτικά σε τέτοια θέματα αλλά μάλλον κατόπιν μιας γενικευμένης καταστροφής που ακόμα όμως δεν έχει φανεί. Η πρόοδος είναι ασύλληπτα γρήγορη και ο νομοθέτης στέκεται άφωνος παρατηρητής μπροστά της, ίσως δεν ξέρει, ίσως δεν μπορεί, ίσως να φτάνει ο θαυμασμός όπως λέει και ο ποιητής. Ελπίζω να μην είναι ήδη αργά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024