Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΆ. Γκερέκου: Η Πάτρα είναι ένας ιδανικός city break προορισμός
Εναλλακτικός τουρισμός

Ά. Γκερέκου: Η Πάτρα είναι ένας ιδανικός city break προορισμός

Ο χαιρετισμός της Προέδρου ΕΟΤ σε ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Η Πάτρα διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να αναδειχθεί σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για city break τουρισμό». Αυτό τόνισε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, χαιρετίζοντας την ημερίδα με θέμα «Η Πάτρα ως προορισμός city break», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Την ημερίδα διοργάνωσε η εφημερίδα «Γνώμη» Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσω του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδος, Φωκίωνα Ζαΐμη.

Η κα Γκερέκου παρουσίασε στοιχεία ερευνών που αναδεικνύουν την τεράστια δυναμική που παρουσιάζει σε διεθνές επίπεδο ο τουρισμός πόλεων και αναφέρθηκε αναλυτικά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η πόλη της Πάτρας και η ευρύτερη περιοχή, όπως είναι το πολιτιστικό και θρησκευτικό απόθεμα, το μοναδικό καρναβάλι, η αρχιτεκτονική και βιομηχανική κληρονομιά και τα ονομαστά τοπικά προϊόντα και γαστρονομία της.

«H Πάτρα είναι μια ιδιαίτερα ζωντανή φοιτητούπολη, με διεθνώς αναγνωρισμένη, ιδιαίτερα δυναμική, ακαδημαϊκή κοινότητα, μια πόλη που συγκεντρώνει πλέον την προσοχή των start uppers και μπορεί να εξελιχθεί και σε προορισμό για digital nomads» πρόσθεσε.

Προβολή της Πάτρας στην καμπάνια «Greekend»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην καμπάνια του ΕΟΤ «Greekend», που προωθεί συνολικά τον τουρισμό πόλεων στην Ελλάδα και ανακοίνωσε πως η δεύτερη φάση της συγκεκριμένης καμπάνιας θα είναι εστιασμένη στον τουρισμό πόλης στην Πάτρα και στο Ηράκλειο.

Τέλος απηύθυνε πρόσκληση προς τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές της πόλης για εκτενέστερη συνεργασία με τον ΕΟΤ, ώστε να υπάρξει η αποτελεσματικότερη δυνατή προβολή και προώθηση του προορισμού.

Στην ημερίδα συμμετείχαν o αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικός, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, o αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, o δήμαρχος Πατρέων, Κωνσταντίνος Πελετίδης, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024