Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣυμμετοχή του προέδρου του ΤΟΠ στο 4ο Διεθνές Olympia Forum
Συνέδρια

Συμμετοχή του προέδρου του ΤΟΠ στο 4ο Διεθνές Olympia Forum

Θέματα τουριστικής ανάπτυξης, οικονομικής ολοκλήρωσης και κοινωνικής συνοχής περιλαμβάνει η ομιλία του Κων/νου Μαρινάκου στο 4ο διεθνές Olympia Forum που θα πραγματοποιηθεί 22-24 Σεπτεμβρίου 2023 στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στο 4ο Διεθνές Olympia Forum 22-24 Σεπτεμβρίου 2023 στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος με βασικά θέματα εισήγησης την τουριστική ανάπτυξη, την οικονομική ολοκλήρωση και την κοινωνική συνοχή.

Στο ίδιο πάνελ θα συμμετάσχουν επίσης η κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο κ. Νικόλαος Κοροβέσης, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, εκτελεστικός διευθυντής ΣΕΤΕ και ο κ. Σωτήρης Βαρελάς, επίκουρος καθηγητής Τουριστικών Σπουδών του Παν/μίου Πειραιώς.

Στο τριήμερο συνέδριο θα συμμετάσχουν εξέχουσες προσωπικότητες από το πολιτικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό χώρο (Speakers | Olympia Forum IV | September 22 – 24, 2023) ενώ το διεθνές Olympia Forum IV, είναι το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα, αφιερωμένο αποκλειστικά στην ενδυνάμωση πόλεων. Παράλληλα έχει γίνει με τα χρόνια ένας κοινός τόπος συνάντησης και ανταλλαγής καλών πρακτικών για τις προκλήσεις του Περιφερειακή Ανάπτυξη σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η περιφερειακή πολιτική αποτελεί ζωτικό μέρος της στρατηγικής της ΕΕ, για στενότερη οικονομική ολοκλήρωση, ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνική συνοχή. Ταυτόχρονα, η αποκέντρωση έχει εξελιχθεί σε ισχυρή τάση διαχείρισης όχι μόνο περιφερειακών και τοπικών θεμάτων αλλά και εθνικών.

Η επιτυχής λειτουργία της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής σε επίπεδο ΕΕ έχει στρατηγική σημασία από την άποψη της συνολικής διαδικασίας ολοκλήρωσης. Η ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής και η μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και των περιφερειών δεν αποτελούν μόνο μία από τις κύριες προτεραιότητες της ολοκλήρωσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν δικαιολογημένες προσδοκίες των ανθρώπων που ζουν στα κράτη μέλη της ένωσης. Οι δράσεις της πολιτικής συνοχής θα πρέπει να κατευθυνθούν σε εκείνους τους παράγοντες που έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στη βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών και της ανταγωνιστικότητας σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024