Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠΑΔΑ: Στήριξη στον αγροτουρισμό, στην αγροδιατροφή, στη δημόσια υγεία και στον τροφοπολιτισμό
Εναλλακτικές Μορφές

ΠΑΔΑ: Στήριξη στον αγροτουρισμό, στην αγροδιατροφή, στη δημόσια υγεία και στον τροφοπολιτισμό

Το ΠΑΔΑ μέσω του καθηγητή του κ. Κωνσταντίνου Μαρινάκου δηλώνει στήριξη στον αγροτουρισμό, στην αγροδιατροφή, στη δημόσια υγεία και στον τροφοπολιτισμό.

Στο 29ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης  Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) που πραγματοποιήθηκε 15-17 Σεπτεμβρίου 2023 στην Σίφνο, συμμετείχε ως ομιλητής ο Αρκάς Καθηγητής Κωνσταντίνος Μαρινάκος εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με θέμα εισήγησης “τον αγροτουρισμό ως αειφόρο εναλλακτική προοπτική ανάπτυξης των προορισμών”.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του επεσήμανε: « το 29ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης  Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.)  αποτέλεσε μια εξαιρετική διοργάνωση, με δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.). Στηρίζουμε αγροδιατροφή, δημόσια υγεία, αγροτουρισμό και τροφοπολιτισμό. Ενεργοποιούμε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  και της Δημοτικής Αρχής της Σίφνου. Προτεραιότητα η Θερμοκοιτίδα Αγροδιατροφής για τη στήριξη της νεανικής Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Σίφνου. Λόγω των νέων τάσεων που έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία, των φαινομένων υπερκορεσμού σε αρκετούς προορισμούς και  του στρεσογόνου σύγχρονου τρόπου ζωής, το  καταναλωτικό κοινό αντιλαμβάνεται πλέον την αξία της φύσης, του παραδοσιακού τρόπου ζωής των κατοίκων των χωριών, της συμμετοχής σε αγροτικές δραστηριότητες και της  αυθεντικής κουζίνας. Υπό αυτούς τους όρους οι αγροτουριστικές και οικοτουριστικες μονάδες αποτελούν μια σαφώς κατάλληλη εναλλακτική λύση και για την Πελοπόννησο στην οποία η αγροδιατροφή και ο τουρισμός ήπιας ανάπτυξης συνυπάρχουν αρμονικά.

Οι παγκοσμίως ανταγωνιστικές αγορές, καθώς και η αυξανομένη γεωργική αποτελεσματικότητα, η ανάπτυξη των μέθοδών καταπάτησης και οι εποχιακές ξηρασίες, έχουν οδηγήσει τους αγρότες στην εκπόνηση νέων μεθόδων ανεύρεσης οικονομικών πόρων για τη συντήρηση των εργασιών τους. Οι κυβερνήσεις βλέπουν το αγροτουρισμό ως μια οικονομική φλέβα για τις αγροτικές κοινωνίες. Η βιομηχανία του τουρισμού το βλέπει ως ένα τρόπο για να απομακρύνει τους επισκέπτες από τις μεγάλες πόλεις. Παράλληλα όμως οι αγροτικές επεκτάσεις μπορούν να επιτρέψουν στους αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους και να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους. Κατ’ επέκταση νέες αγροψυχαγωγικές προσφορές μπορούν να εισαχθούν από επιχειρηματίες αγρότες με σκοπό την ανάκαμψη των εισοδήματών τους. Παρόλα αυτά η ανάπτυξη και προώθηση του αγροτουρισμού δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται μόνο στα οικονομικά μεγέθη. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να ισορροπήσουν την ικανοποίηση των πελατών τους με την ευμάρεια και τον τρόπο ζωής της κοινότητάς τους, καθώς η βιωσιμότητα του τουρισμού επιβάλει τη διαχείριση περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024