Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτα βραβεία της Έκθεσης `Invisible Hotel` ο Αβραμόπουλος

Στα βραβεία της Έκθεσης `Invisible Hotel` ο Αβραμόπουλος

Την απονομή των βραβείων της έκθεσης αρχιτεκτονικών προτάσεων `Invisible Hotel`, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρεςο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Τεχνολογικού Ομίλου (ΑΚΤΟ). […]

Την απονομή των βραβείων της έκθεσης αρχιτεκτονικών προτάσεων `Invisible Hotel`, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες<...>ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Τεχνολογικού Ομίλου (ΑΚΤΟ).

Πιο συγκεκριμένα απονεμήθηκαν 17 αναμνηστικά γλυπτά, που δημιούργησε ο γλύπτης και ζωγράφος, κ. Κωστής Γεωργίου στα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και στο πρώτο βραβείο, που δόθηκε στην αρχιτεκτονική πρόταση των κ.κ. Νικόλα Τραβασάρoυ, Δημήτρη Τραβασάρου και Δημήτρη Παναγιώτου – Ντούνη.

Να υπενθυμιστεί ότι η έκθεση Invisible Hotel πραγματοποιήθηκε από 19 – 23 Απριλίου στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, όπου 10 αρχιτέκτονες (ή αρχιτεκτονικές ομάδες) παρουσίασαν σε virtual projects τις προτάσεις τους για το `αόρατο ξενοδοχείο`. Διοργανώτρια της έκθεσης ήταν η Carteco, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ξενοδοχειακού εξοπλισμού και υλικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών στην Ελλάδα για τα τελευταία 20 χρόνια, συνδιοργανώτρια ήταν η εταιρία μελέτης φωτισμού iGuzzini-Diathlasis και επιμελητής της έκθεσης ο αρχιτέκτονας κ. Μέμος Φιλιππίδης. Η διοργάνωση της έκθεσης ήταν υπό την αιγίδα των ΣΕΤΕ και ΕΟΤ.

Την πλειοψηφία των architectural animations των αρχιτεκτονικών προτάσεων ανέλαβε ομάδα σπουδαστών του AKTO του κλάδου 3D Αnimation & Multimedia Production, με την επίβλεψη της Διευθύντριας του κλάδου κ. Αναστασίας Δημητρά.

Οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν στην έκθεση Invisible Hotel ήταν κατά αλφαβητική σειρά, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης, ο Γιάννης Αίσωπος, ο Πάνος Δραγώνας και η Βαρβάρα Χριστοπούλου, η Ελένη Κωστίκα, η Στέλλα Μέρμηγκα και ο Βαγγέλης Ραβανός, η Χριστίνα Λουκοπούλου και η Ηρώ Μπερτάκη και ο Κωστής Πανηγύρης, ο Πάνος Νικολαϊδης και η Έρρικα Προτέστου, ο Νικόλας Τραβασάρος και ο Δημήτρης Τραβασάρος και ο Δημήτρης Παναγιώτου – Ντούνης, ο Θανάσης Χοχλιδάκης και η Ελεάννα Χωρίτη.

Την Ελληνική επιτροπή, τα μέλη της οποίας βραβεύτηκαν, αποτελούσαν κατά αλφαβητική σειρά, ο Aγγελος Αγγελόπουλος Interior designer, Σταύρος Ανδρεάδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Κωστής Γεωργίου Ζωγράφος – γλύπτης, Στέλιος Δήμου Αρχιτέκτων, Τάσος Ζέππος Αρχιτέκτων, Δάκης Ιωάννου Επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης, Μπάμπης Ιωάννου Αρχιτέκτων, Νίκος Κτενάς Αρχιτέκτων, Βασίλης Μπασκόζος Αρχιτέκτων, Χάρρυ Μπουγαδέλλης Αρχιτέκτων, Δημήτρης Ποτηρόπουλος Αρχιτέκτων, Αλέξανδρος Τομπάζης Αρχιτέκτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές Carteco – Diathlasis, αυτή την στιγμή συζητούν την μεταφορά της έκθεσης στην Ιαπωνία, το Σαν Φραντσίσκο και άλλες χώρες, ενώ μελετάται επίσης η διοργάνωση της τον Νοέμβριο στην Θεσσαλονίκη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024