Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΔιακοπή μεταφοράς των μαθητών με τουριστικά λεωφορεία από τις 31 Μαρτίου
ΓΕΠΟΕΤ

Διακοπή μεταφοράς των μαθητών με τουριστικά λεωφορεία από τις 31 Μαρτίου

Οι μεταφορείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό λειτουργικό κόστος των λεωφορείων, στην προμήθεια πετρελαίου, στην πληρωμή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών στους οδηγούς και συνοδούς των τουριστικών λεωφορείων. καθώς και στην πληρωμή ΦΠΑ, καθώς δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί για τις υπηρεσίες μεταφοράς του 2012.

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ως πανελλήνιος φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων της χώρας ενημερώνει πρωτίστως τη μαθητική κοινότητα, τους γονείς, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολό του, ότι από 31/3/2013 και πλέον οι επιχειρήσεις μέλη της που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής πρόκειται να διακόψουν τη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους με τουριστικά λεωφορεία, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις του έργου.

“Οι μεταφορείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό λειτουργικό κόστος των λεωφορείων, στην προμήθεια πετρελαίου, στην πληρωμή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών στους οδηγούς και συνοδούς των τουριστικών λεωφορείων. καθώς και στην πληρωμή ΦΠΑ, καθώς δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί από την Περιφέρεια Αττικής για τις υπηρεσίες μεταφοράς που προσέφεραν βάσει υπογεγραμμένων συμβάσεων κατά το 2012”, αναφέρει η ΓΕΠΟΕΤ. “Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής το πρόβλημα των ανεξόφλητων υπολοίπων είναι ακόμα πιο έντονο από ότι στην υπόλοιπη χώρα καθώς οι μεταφορείς δεν έχουν πληρωθεί ολόκληρο το προηγούμενο έτος, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2012 και πλέον δε δύνανται να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι με δικά τους μέσα τη μεταφορά των μαθητών.

Καλούμε την Πολιτεία, το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων από μεταφορά των μαθητών του έτους 2012 προς τις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, καθώς είναι αδύνατη πλέον η αυτοχρηματοδότηση της μεταφοράς από τους ίδιους τους μεταφορείς. Η ρευστότητα στην αγορά είναι ανύπαρκτη, οι επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια λειτουργίας τους και αν μέχρι 31/3/2013 δεν εξοφληθούν, δε θα είναι σε θέση να συνεχίσουν το κοινωνικό έργο που επιτελούν, χωρίς να φέρουν οι ίδιες καμία ευθύνη”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023