Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΣτους δρόμους για διαμαρτυρία και τα τουριστικά λεωφορεία σήμερα
Οδικές μεταφορές

Στους δρόμους για διαμαρτυρία και τα τουριστικά λεωφορεία σήμερα

Η ΟΙΤΛΕ ζητά εξίσωση τελών κυκλοφορίας για τουριστικά λεωφορεία με άλλους συγκοινωνιακούς φορείς, αντιδρώντας με πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Οι επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας αντιμετωπίζουν μια σημαντική πρόκληση, καθώς η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού, Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος (ΟΙΤΛΕ) επιδιώκει τη μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με αυτά των άλλων συγκοινωνιακών φορέων. Η αντιπαράθεση αυτή αναδεικνύει τις πολύπλοκες δυναμικές και τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ειδικά σε μια περίοδο ανάκαμψης μετά την πανδημία COVID-19.

Η διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν τα τουριστικά λεωφορεία σε σχέση με άλλους συγκοινωνιακούς φορείς, όπως τα ΚΤΕΛ και τα αστικά λεωφορεία, αποτελεί κύριο αντικείμενο αντιπαράθεσης. Ενώ οι τελευταίοι απολαμβάνουν μειωμένα τέλη, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων αντιμετωπίζουν μια σημαντικά βαρύτερη οικονομική επιβάρυνση.

Η ΟΙΤΛΕ έχει ήδη ανακοινώσει πανελλαδικές κινητοποιήσεις, σηματοδοτώντας τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση του κλάδου. Οι κινητοποιήσεις αυτές εκφράζουν την απαίτηση για άμεση επίλυση του ζητήματος, με την ίση μεταχείριση όλων των συγκοινωνιακών φορέων ως κεντρικό αίτημα.

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού, Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος αποφάσισε να πραγματοποιήσει κινητοποίηση / διαμαρτυρία με τα τουριστικά λεωφορεία την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα, τονίζει  στην ανακοίνωση της. Μέχρι και σήμερα, οποιαδήποτε προσπάθεια μας να συναντήσουμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη, για να του εξηγήσουμε την αδικία που υφίσταται ο κλάδος μας εδώ και πολλά χρόνια, δυστυχώς έπεσε στο κενό. Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, είχε δεσμευτείαπέναντι μας, για την μόνιμη και τελική διευθέτηση του ζητήματος της εξίσωσης των τελών κυκλοφορίας των Τουριστικών λεωφορείων με ότι ισχύει για τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς που χρησιμοποιούν τα ίδια λεωφορεία και πληρώνουν τα μισά (!) τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με εμάς. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά η μη τήρηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης προκαλεί την αγανάκτηση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων. Με δεδομένη λοιπόν την κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρηματίες Ιδιοκτήτες των Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ., αποφασίζουμε την άμεση κινητοποίηση με τα οχήματα μας με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 σε χώρο και χρόνο που θα αποφασισθεί από τα κατά τόπους Σωματεία.

Η αναφορά σε προηγούμενες δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και η μη εφαρμογή τους ενισχύει το αίσθημα αδικίας και ανισότητας μεταξύ των επαγγελματιών του τομέα. Η κατάσταση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για σαφείς και δίκαιες πολιτικές που θα στηρίξουν την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του τουριστικού κλάδου, έναν τομέα κρίσιμης σημασίας για την οικονομία πολλών περιοχών.

Αυτή η διαμάχη αναδεικνύει την ανάγκη για μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στη διαχείριση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών, ιδίως σε μια περίοδο όπου ο τουριστικός τομέας είναι πιο σημαντικός από ποτέ για την οικονομική ανάκαμψη. Η αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων απαιτεί συνεργασία, διάλογο και κυρίως, δικαιοσύνη στην εφαρμογή των νομοθετικών και φορολογικών πολιτικών, εξασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024