Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Air Serbia διακόπτει τη συνεργασία με τη Marathon Airlines
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air Serbia διακόπτει τη συνεργασία με τη Marathon Airlines

Air Serbia
Η ζημιά στην άτρακτο του αεροπλάνου της Air Serbia, καθώς χτύπησε στα φώτα του διαδρόμου του Αεροδρομίου του Βελιγραδίου κατά την απογείωσή του (Φωτο: exyuaviation.com).

Η Air Serbia θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων την επόμενη περίοδο, “έτσι ώστε το πρόσφατο γεγονός να μην επηρεάσει την εμπιστοσύνη των επιβατών της που κέρδισε η σερβική αεροπορική εταιρεία εδώ και αρκετές δεκαετίες”.

Αναφορικά με την πτήση JU 324 μεταξύ Βελιγραδίου και Ντίσελντορφ το απόγευμα της Κυριακής, 18 Φεβρουαρίου 2024, όταν υπέστη ζημιά το Embraer E195 της συνεργαζόμενης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Marathon Airlines, η Air Serbia επικοινώνησε αμέσως με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές – τη Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DCV ) της Δημοκρατίας της Σερβίας και το Κέντρο Διερεύνησης Ατυχημάτων στις Μεταφορές (CINS).

H σερβική εθνική αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις προαναφερθείσες αρχές στη συνεχιζόμενη συνεργασία, ενώ οι ελληνικές αεροπορικές αρχές θα διεξάγουν τη δική τους έρευνα.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας έρευνας, η Air Serbia ενημέρωσε χθες τη Marathon Airlines ότι τερματίζει τη συνεργασία της με την εν λόγω εταιρεία και από σήμερα, 21 Φεβρουαρίου 2024, καμία πτήση της Air Serbia δεν θα εκτελείται με το αεροσκάφος της εν λόγω ελληνικής εταιρείας. Πτήσεις που θα έπρεπε να εκτελούνται από την Marathon Airlines θα εκτελούνται πλέον από άλλα αεροσκάφη του στόλου, για να διατηρηθεί η συνέχεια της κυκλοφορίας.

Η Marathon Airlines είναι ένας αερομεταφορέας με έδρα την Ελλάδα, που λειτουργεί πλήρως σύμφωνα με τα πρότυπα του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA). Η Air Serbia συνεργάζεται με την Marathon Airlines από τον Ιούνιο του 2023 με βάση το επιχειρηματικό μοντέλο της βραχυπρόθεσμης εκμίσθωσης. Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο εφαρμόζεται από πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εταιρείες εδώ και χρόνια και έγινε ιδιαίτερα διαδεδομένο κατά την περίοδο ανάκαμψης της εναέριας κυκλοφορίας μετά την πανδημία του Covid, η οποία σημείωσε σημαντική αύξηση στη ζήτηση της αγοράς. Στη συνεργασία που βασίζεται σε βραχυπρόθεσμη εκμίσθωση, οι συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες φέρουν την πλήρη ευθύνη για την επιλογή και την εκπαίδευση όλων των μελών του πληρώματος πτήσης και καμπίνας του αεροσκάφους τους.

“Η Air Serbia θα ήθελε να ζητήσει ξανά συγγνώμη από όλους τους επιβάτες της πτήσης JU324 της 18ης Φεβρουαρίου 2024 για την όποια αναστάτωση υπέστησαν”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η σερβική εταιρεία. “Παρ’όλο που η πτήση εκτελούνταν από τη συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία Marathon Airlines, το γεγονός ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και ότι δεν τραυματίστηκαν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος, ως υπεύθυνη εταιρεία, η Air Serbia θα ήθελε να επισημάνει ότι έχει πλήρη επίγνωση των επιβατών». αισθάνεται κατά τη διάρκεια της πτήσης και λυπάται βαθιά για την ταλαιπωρία που αντιμετώπισαν. Σύμφωνα με κανονισμούς, όλοι οι επιβάτες της πτήσης JU324 της 18ης Φεβρουαρίου 2024 δικαιούνται τυπική αποζημίωση και οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση για έξοδα που προκύπτουν λόγω καθυστέρησης της πτήσης κατά μία ημέρα. Οι επιβάτες μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που παρέχεται στον ιστότοπο της Air Serbia και τα αιτήματά τους θα έχουν προτεραιότητα. Επιπλέον, δεδομένων των εν λόγω συνθηκών, η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να χορηγήσει σε όλους τους επιβάτες πλήρη επιστροφή χρημάτων των εισιτηρίων που αγοράστηκαν για τη συγκεκριμένη πτήση. Η απόφαση αυτή ισχύει και για τους 91 επιβάτες, από τους αρχικούς 106, που ταξίδεψαν στο Ντίσελντορφ από το Βελιγράδι στην αναβληθείσα πτήση της 19ης Φεβρουαρίου)”.

Η Air Serbia δεν έχει και δεν πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της πτήσης JU 324 της 18ης Φεβρουαρίου όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, η εθνική σερβική αεροπορική εταιρεία τονίζει ότι κατανοεί την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες. Ως εκ τούτου, η Air Serbia αποφάσισε να λάβει αμέσως όλα τα μέτρα υπό τον έλεγχό της που αναφέρονται παραπάνω.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024