Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠτήση της Air Serbia κτύπησε στα φώτα του διαδρόμου στο Βελιγράδι
Αεροπορικές ατυχήματα

Πτήση της Air Serbia κτύπησε στα φώτα του διαδρόμου στο Βελιγράδι

Αεροσκάφος της Air Serbia χτυπά φώτα κατά την απογείωση, προκαλώντας ζημιά και αναγκάζεται σε επιστροφή με τρύπα στην άτρακτο.

Το αεροπλάνο της Air Serbia που πετούσε από το Βελιγράδι στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, χτύπησε στα φώτα του διαδρόμου κατά την απογείωση του την Κυριακή, κάνοντας στη συνέχεια αναγκαστική προσγείωση μια ώρα αργότερα με μια μεγάλη τρύπα στην άτρακτό του.

Η πτήση, JU324 που εκτελείται από την Air Serbia, ξεκίνησε την απογείωσή της σε σημαντικά μικρότερο διάδρομο από το συνηθισμένο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την απόφαση.

Ενώ το Airbus χρειάζεται περίπου 7.000 πόδια για απογείωση, άρχισε να κυλά με μόνο 4.260 πόδια διαθέσιμα. Παρά τις ανησυχίες, το πλήρωμα φέρεται να εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητά του να απογειωθεί με ασφάλεια.

Ωστόσο, κατά την απογείωση, το κάτω μέρος του αεροσκάφους συγκρούστηκε με φώτα διαδρόμου στον απέναντι διάδρομο, προκαλώντας ζημιά στην άτρακτο.

Αν και η ακριβής αιτία παραμένει ασαφής, το τζετ συνέχισε να ανεβαίνει για 20 λεπτά παρά τις ζημιές, φτάνοντας σε υψόμετρο 6.550 ποδιών. Αντιμέτωπο με πιθανά προβλήματα λόγω των κατεστραμμένων πτερυγίων, το πλήρωμα αποφάσισε να επιστρέψει στο Βελιγράδι και έκανε αναγκαστική προσγείωση με ταχύτητα 40 κόμβων μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη. Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος.

Πλάνα και φωτογραφίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη σοβαρότητα της ζημιάς, αποκαλύπτοντας σπασίματα και μια μεγάλη τρύπα στην άτρακτο κοντά στην αριστερή πτέρυγα. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, με επίκεντρο την απόφαση για χρήση μικρότερου διαδρόμου και τους πιθανούς παράγοντες που συμβάλλουν στο ατύχημα.

Αυτό το γεγονός υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των πρωτοκόλλων ασφαλείας και της κρίσης των πιλότων στα αεροπορικά ταξίδια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024