Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAir Serbia: Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Σερβίας γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας 
Αεροπορικές εταιρείες

Air Serbia: Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Σερβίας γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας 

air serbia

Η αεροπορική εταιρεία έχει μεταφέρει, από το 2013, πάνω από 25 εκατ. επιβάτες.

Η Air Serbia, ο εθνικός αερομεταφορέας της Δημοκρατίας της Σερβίας, γιορτάζει τα 10 χρόνια από την έναρξη των πτήσεών της με νέο όνομα και νέα εταιρική ταυτότητα, στις 26 Οκτωβρίου 2013. Στην πρώτη αυτή δεκαετία μετά τη μετονομασία, η εταιρεία άλλαξε πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της. Ο αριθμός των προορισμών του δικτύου της διπλασιάστηκε και τώρα η Air Serbia εξυπηρετεί επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις σε πάνω από 80 προγραμματισμένους και τσάρτερ προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Επιπλέον, προστέθηκαν τρεις προορισμοί μακρινών αποστάσεων, η Νέα Υόρκη, το Τιαντζίν και το Σικάγο. Ο στόλος της εταιρείας ανανεώθηκε πλήρως και αποτελείται σήμερα από δύο αεροσκάφη Airbus A330-220, 13 αεροσκάφη Airbus A320 και επτά ελικοφόρα αεροσκάφη τύπου ATR, για τις περιφερειακές πτήσεις. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της επετείου της, η Air Serbia μετέφερε περισσότερους από 3,5 εκατ. επιβάτες, από την αρχή του έτους. Επίσης βρίσκεται κοντά στην κατάρριψη του ρεκόρ των 4 εκατ. επιβατών, μέχρι το τέλος του 2023. Ο αριθμός αυτός θα είναι πάνω από τριπλάσιος σε σύγκριση με αυτόν του τελευταίου έτους, πριν τη λειτουργία της εταιρείας με το νέο όνομα. Την τελευταία δεκαετία, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβίας πραγματοποίησε συνολικά πάνω από 310.000 πτήσεις και μετέφερε πάνω από 25 εκατ. επιβάτες.

air serbia

Η Air Serbia γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας της με πολυάριθμες δραστηριότητες και επετειακές ενέργειες, όπως ο εκσυγχρονισμός της ιστοσελίδας της, η εισαγωγή νέας μουσικής κατά την επιβίβαση, καθώς και η έκδοση ενός ξεχωριστού γραμματόσημου που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την PUE Post of Serbia, για τον εορτασμό της 10ης επετείου της. Επιπλέον, διοργανώθηκαν μια σειρά από προωθητικές ενέργειες κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου σε πολλές πόλεις σε όλη τη Σερβία με το σύνθημα «10 χρόνια αφοσιωμένοι στις αναμνήσεις σας» και εγκαταστάθηκε ειδική φωταγώγηση, στον Πύργο του Βελιγραδίου, την ημέρα της επετείου.

“Τα τελευταία 10 χρόνια μας έδωσαν την ευκαιρία να γίνουμε πιο δυνατοί και να προετοιμαστούμε για το μέλλον. Εισερχόμαστε σε μια νέα δεκαετία λειτουργίας ως περιφερειακός ηγέτης. Με τον νεότερο στόλο στην περιοχή, πάνω από 1.400 εργαζόμενους και μια σαφώς καθορισμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, προχωράμε με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, έτοιμοι να προσαρμοστούμε σε κάθε αλλαγή της αγοράς, να παραμείνουμε κερδοφόροι και να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες μας προς το συμφέρον των επιβατών μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους επιβάτες μας που μας εμπιστεύτηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air Serbia, Jiri Marek.

Κατά τη διάρκεια του 2023, του 10ου έτους λειτουργίας της, η Air Serbia έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ σχετικά με τον αριθμό των πτήσεων και των προορισμών του δικτύου της. Από την αρχή του έτους, έχει ξεκινήσει 22 νέους προορισμούς και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 36.000 πτήσεις. Τα προσωρινά οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η εταιρεία πραγματοποίησε κέρδη 22,4 εκατ. ευρώ, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με όλο το 2022.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024