Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔωμάτιο-μινατούρα Airbnb στο Λονδίνο χαρακτηρίζεται “κελί φυλακής”, αλλά γίνεται ανάρπαστο
Διαμονή

Δωμάτιο-μινατούρα Airbnb στο Λονδίνο χαρακτηρίζεται “κελί φυλακής”, αλλά γίνεται ανάρπαστο

Airbnb

Με τιμή μεταξύ 36 και 52 λίρες τη βραδιά, ο οικοδεσπότης τονίζει ότι ενώ το στούντιο δεν είναι η βέλτιστη διαμονή για κάθε τουρίστα, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το Λονδίνο με χαμηλό προϋπολογισμό.

Πρόσφατο ρεπορτάζ της βρετανικής “Daily Star” παρουσίασε ένα μικροσκοπικό Airbnb δωμάτιο με ντους στην κρεβατοκάμαρα, το οποίο επικρίθηκε από τους χρήστες των Social Media για το μέγεθός του. Παρ’όλα αυτά και με 52 λίρες τη βραδιά θεωρείται από πολλούς μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν σούπερ οικονομικά.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν την αγγλική πρωτεύουσα χωρίς να πληρώσουν μια μικρή υποθήκη για ένα δωμάτιο (καθώς είναι γνωστό πόσο ακριβό είναι το Λονδίνο) μπορούν να ρίξουν μια ματιά σε μια από τις μικρότερες διαμονές Airbnb στην πόλη. Το “minimal studio” στην Baron Street στο Βόρειο Λονδίνο έχει περιγραφεί από τους χρήστες των social media ως “ένα κελί φυλακής” λόγω του μικροσκοπικού του μεγέθους και των ελάχιστων ανέσεων, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είχε επίδραση στη δημοτικότητά του.

Airbnb

Το μικροσκοπικό δωμάτιο διαθέτει δικό του μπάνιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι. Ακόμη, υπάρχει ένα ντους με πλακάκια, κάτι που δίνει την εντύπωση ότι μπορεί κάλλιστα ο χώρος να ήταν μπάνιο πριν μετατραπεί σε Airbnb. Ευφυέστατος ο νεροχύτης για το πλύσιμο των χεριών, που είναι μέρος από το καζανάκι της τουαλέτας!

“Οι ξενώνες είναι ένας τρόπος για να μειώσει κανείς το κόστος – ένα δωμάτιο σε κοιτώνα 16 κρεβατιών στο Smart Hyde Park Inn Hostel κοστίζει από μόλις 19 λίρες. Εν τω μεταξύ, ένα μονόκλινο δωμάτιο, με κοινόχρηστο μπάνιο, κοστίζει από 44 λίρες τη βραδιά στο ξενοδοχείο Belgrove. Ωστόσο, ένα δωμάτιο μόνο με ιδιωτικό μπάνιο τείνει να κοστίζει πολύ περισσότερο”, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Η περιγραφή του στούντιο λέει: “Ο ‘χαμένος κρίκος’ μεταξύ ενός ολοκληρωμένου χώρου και ιδιωτικού δωματίου! Ένα πλήρως αυτόνομο δωμάτιο που κλειδώνει, με δικό του ντους, νιπτήρα, τουαλέτα και κρεβάτι, ακόμη και ένα γραφείο/χώρο εργασίας! [sic] Το μικρό του μέγεθος επιτρέπει την καλύτερη τιμή για τον δικό σας χώρο σε μια επιθυμητή κεντρική τοποθεσία με εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις”.

Το θετικό είναι ότι το μικροσκοπικό δωμάτιο φαίνεται καθαρό – και υπάρχει επίσης ένα γραφείο αν ο ένοικος σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για κάποια δουλειά, να μελετήσει ή να προγραμματίσει τις μέρες του. Παρά το μικρό του μέγεθος, οι επισκέπτες έχουν αγαπήσει το κατάλυμα και του έχουν δώσει μια εντυπωσιακή μέση βαθμολογία 4,93 αστέρων.

Ένας έγραψε: “Το δωμάτιο είναι μικρό, αλλά έχει όλα όσα χρειάζεστε. Είναι πολύ καθαρό και ο οικοδεσπότης είναι εξυπηρετικός. Από αυτήν την τοποθεσία θα μπορούσα εύκολα να περπατήσω στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ μπορείτε επίσης να πάρετε το μετρό ή το λεωφορείο. Υπάρχουν πολλές παμπ και μπαρ τριγύρω. Το συνιστώ!” Ένας άλλος πρόσθεσε: “Πέρασα υπέροχα στο Angel! [Ο οικοδεσπότης] ήταν εξαιρετικά προσεκτικός και φιλικός και φρόντισε η διαμονή μου να ήταν τέλεια. Το στούντιο είναι άψογα καθαρό και όλα είναι πολύ καλά μελετημένα για να κάνουν τον μικρό χώρο όσο το δυνατόν πιο άνετο Το Cherry στην κορυφή είναι η τοποθεσία: μια υπέροχη ήσυχη μικρή γειτονιά στην καρδιά του Λονδίνου!».

Ωστόσο, το ενοικαζόμενο δωμάτιο είχε λιγότερο θετική ανταπόκριση στο X (Twitter), όπου έχει συγκριθεί ακόμη και με κελί φυλακής. Εκεί κάοιος είπε: “Είναι ένα ‘κυριλέ’ κελί. Γιατί υπάρχει παράθυρο αντί για μπάρες;” Ένας δεύτερος χρήστης έγραψε: “Μοιάζει με κελί φυλακής που σχεδιάστηκε από την ΙΚΕΑ”, ένας τρίτος έγραψε: “Αυτό δεν μπορεί να είναι αληθινό!”, ενώ κάποιος αστειεύτηκε γράφοντας: “Η προθυμία μου να το δεχθώ εξαρτάται αποκλειστικά από την αξιοπιστία αυτών των υδραυλικών εγκαταστάσεων”.

Ο οικοδεσπότης σχολίασε: “Παραδέχομαι ότι ο χώρος είναι πολύ μικρός για κάποιους σκοπούς, ταξίδια και χαρακτήρες. Είμαι πολύ διαφανής σχετικά με τους περιορισμούς του στην καταχώριση της Airbnb – και δεν μπορεί να γίνει κράτηση ‘άμεσα’. Ρωτώ τους πιθανούς επισκέπτες τις ιδιαιτερότητες του ταξιδιού τους και δεν προσπαθώ να αποσπάσω τα λεφτά τους – αρνούμαι μάλιστα πολλές αιτήσεις”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024