Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb απαγορεύει τη χρήση καμερών ασφαλείας εσωτερικών χώρων σε όλες τις καταχωρίσεις της
Διαμονή

Η Airbnb απαγορεύει τη χρήση καμερών ασφαλείας εσωτερικών χώρων σε όλες τις καταχωρίσεις της

Airbnb

Η νέα πολιτική θα ισχύει από τις 30 Απριλίου και θα θα περιλαμβάνει επίσης πιο ολοκληρωμένους κανόνες για τη χρήση εξωτερικών καμερών ασφαλείας και άλλων συσκευών, όπως των μόνιτορ καταγραφής θορύβου σε ντεσιμπέλ.

Η Airbnb απαγορεύει εφεξής τη χρήση καμερών ασφαλείας εσωτερικών χώρων σε καταχωρίσεις της παγκοσμίως, ως μέρος των προσπαθειών της να απλοποιήσει την πολιτική της για τις κάμερες ασφαλείας και άλλες συσκευές “και να συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στο απόρρητο της κοινότητάς μας”, όπως λέει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Ιστορικά, η Airbnb επέτρεπε τη χρήση καμερών ασφαλείας εσωτερικών χώρων σε κοινόχρηστους χώρους καταχώρισης, όπως διάδρομους και σαλόνια, εφόσον αυτοί είχαν ήδη αποκαλυφθεί στη σελίδα της καταχώρισης πριν από την κράτηση, ήταν σαφώς ορατοί και δεν βρίσκονταν σε συγκεκριμένους χώρους, όπως υπνοδωμάτια και μπάνια. “Η ενημέρωση αυτής της πολιτικής απλοποιεί την προσέγγισή μας και καθιστά σαφές ότι οι κάμερες ασφαλείας δεν επιτρέπονται εντός  καταχωρίσεων, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, τον σκοπό ή την προηγούμενη αποκάλυψη”.

“Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε νέους, σαφείς κανόνες που παρέχουν στην κοινότητά μας μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με το τι να περιμένει στην Airbnb. Αυτές οι αλλαγές έγιναν σε συνεννόηση με τους επισκέπτες μας, τους οικοδεσπότες και τους ειδικούς σε θέματα απορρήτου και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε σχόλια για να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές μας λειτουργούν για την παγκόσμια κοινότητά μας” λέει ο επικεφαλής Κοινοτικής Πολιτικής & Συνεργασιών της Airbnb, Juniper Downs.

Καθώς η πλειονότητα των καταχωρίσεων στο Airbnb δεν αναφέρει ότι έχει κάμερες ασφαλείας, αυτή η ενημέρωση αναμένεται να επηρεάσει ένα μικρό υποσύνολο καταχωρίσεων στην πλατφόρμα.

Παράλληλα με την απαγόρευση των καμερών εσωτερικών χώρων, η αναθεωρημένη πολιτική θα περιλαμβάνει επίσης πιο ολοκληρωμένους κανόνες για τη χρήση εξωτερικών καμερών ασφαλείας και άλλων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των μόνιτορ καταγραφής θορύβου σε ντεσιμπέλ.

Συσκευές όπως κάμερες με κουδούνια πόρτας και μόνιτορ καταγραφής θορύβου εξακολουθούν να επιτρέπονται στο Airbnb και μπορούν να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προστασίας του απορρήτου για τους οικοδεσπότες, ώστε να παρακολουθούν την ασφάλεια του σπιτιού τους και να αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως μη εξουσιοδοτημένα πάρτι. Ωστόσο, οι οικοδεσπότες θα πρέπει να αποκαλύπτουν την παρουσία και τη γενική θέση τυχόν καμερών εξωτερικού χώρου πριν από την κράτηση των επισκεπτών. Αυτές οι κάμερες θα απαγορεύεται επίσης να παρακολουθούν τους εσωτερικούς χώρους μιας καταχώρισης και δεν επιτρέπονται σε ορισμένους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει μεγαλύτερη προσδοκία ιδιωτικότητας, όπως ένα κλειστό υπαίθριο ντους ή μια σάουνα. Οι οικοδεσπότες υποχρεούνται επίσης να αποκαλύπτουν την παρουσία μόνιτορ καταγραφής θορύβου, τα οποία αξιολογούν μόνο το επίπεδο ντεσιμπέλ και δεν καταγράφουν ή μεταδίδουν ήχους ή συνομιλίες και επιτρέπονται μόνο σε κοινόχρηστους χώρους καταχωρίσεων.

Η αναθεωρημένη πολιτική τίθεται σε ισχύ στις 30 Απριλίου. Στη συνέχεια, θα διερευνηθούν οι αναφερόμενες παραβιάσεις αυτής της πολιτικής που γνωστοποιούνται στην αντίληψη της πλατφόρμας “και οι ενέργειες που αναλαμβάνουμε εφεξής μπορεί να περιλαμβάνουν καταχώριση ή κατάργηση λογαριασμού”.

Σημ.: Οι καταχωρήσεις ξενοδοχείων επιτρέπεται να διαθέτουν κάμερες που παρακολουθούν εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, όπως λόμπι, διάδρομους και εστιατόρια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024