Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Βαρκελώνη επιβάλλει πρόστιμο μαμούθ σε ιδιοκτήτη για παράνομες τουριστικές ενοικιάσεις
Βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η Βαρκελώνη επιβάλλει πρόστιμο μαμούθ σε ιδιοκτήτη για παράνομες τουριστικές ενοικιάσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης επέβαλε πρόστιμο μαμούθ σε ιδιοκτήτη για παράνομη ενοικίαση 14 διαμερισμάτων ως τουριστικά καταλύματα στην Ciutat Vella.

Σε μια σημαντική κίνηση ενάντια στην παράνομη εκμετάλλευση τουριστικών καταλυμάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης επέβαλε πρόστιμο 420.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη κτιρίου στην περιοχή Ciutat Vella. Ο ιδιοκτήτης κατηγορήθηκε για τη συνεχή και παράνομη ενοικίαση σχεδόν όλων των διαμερισμάτων του ως τουριστικά καταλύματα.

Ο Αλμπέρτ Μπάτλε, Αντιδήμαρχος Ασφαλείας και σύμβουλος της Ciutat Vella, αποκάλυψε ότι η επιβολή του προστίμου ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας από την Αστική Φρουρά και τις υπηρεσίες επιθεώρησης. Ο ιδιοκτήτης φέρεται να είχε δημιουργήσει ένα σύστημα που του επέτρεπε να αποφεύγει τις κυρώσεις, παρουσιάζοντας την ενοικίαση των διαμερισμάτων ως νόμιμη και ισχυριζόμενος ότι οι ενοικιαστές τον εξαπατούσαν.

Το κτίριο, που βρίσκεται στον αριθμό 24 της Ample Street, περιλαμβάνει 14 διαμερίσματα, τα οποία διαφημίζονταν μέσω δημοφιλών πλατφορμών όπως η Booking και η Airbnb, χωρίς την απαραίτητη εξουσιοδότηση. Για να αποφύγει τους ελέγχους, ο ιδιοκτήτης χρησιμοποιούσε διαφορετικά ονόματα, φωτογραφίες και οικοδεσπότες μια πρακτική που έχει θεωρηθεί ιδιαίτερα σοβαρή, με το πρόστιμο να υπολογίζεται βάσει του οφέλους που προέκυψε από την παράνομη δράση, συν τις επιβαρυντικές περιστάσεις που καθορίζονται από την τουριστική νομοθεσία της Καταλονίας.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο σχεδιάζει να μεταφέρει όλες τις σχετικές πληροφορίες στη φορολογική υπηρεσία, για περαιτέρω διερεύνηση και πιθανή επιβολή πρόσθετων κυρώσεων. Αυτό σηματοδοτεί μια συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης εκμετάλλευσης ακινήτων για τουριστικούς σκοπούς, η οποία ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα για την τοπική κοινωνία και τον αστικό ιστό της Βαρκελώνης.

Επιπρόσθετα, αποκαλύφθηκε ότι στους ορόφους του κτιρίου φαινόταν ότι ζούσε ένας πρώην ένοικος, και σύμφωνα με τις αναφορές, διαχειριζόταν την είσοδο και την έξοδο των τουριστών, καθώς και τη συλλογή των κλειδιών των διαμερισμάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024