Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAirlineRatings.com: Ποια είναι η ασφαλέστερη αεροπορική στον κόσμο για το 2024
Αερομεταφορές

AirlineRatings.com: Ποια είναι η ασφαλέστερη αεροπορική στον κόσμο για το 2024

AIR NEW ZEALAND

Η Air New Zealand κέρδισε την πρώτη θέση από την περυσινή νικήτρια Qantas με μικρή διαφορά.

Ο παγκόσμιος ιστότοπος αξιολόγησης ασφάλειας και προϊόντων AirlineRatings.com έχει ανακηρύξει την Air New Zealand ως την ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2024.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της AirlineRatings.com, Geoffrey Thomas, “οι κορυφαίες 25 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες ξεχωρίζουν στον κλάδο και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ασφάλειας, της καινοτομίας και της κυκλοφορίας νέων αεροσκαφών. Τα περιθώρια ασφαλείας μεταξύ αυτών των 25 κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών είναι πολύ αυστηρά. Μεταξύ της Air New Zealand και της Qantas, υπάρχει μόνο 1,5 βαθμός διαφοράς. Είναι απίστευτα κοντά”.

Κατά την αξιολόγησή της, η AirlineRatings.com λαμβάνει υπόψη μια ολοκληρωμένη σειρά παραγόντων που περιλαμβάνουν σοβαρά περιστατικά, πρόσφατα θανατηφόρα ατυχήματα, ελέγχους από κυβερνητικούς και βιομηχανικούς φορείς της αεροπορίας, κερδοφορία, πρωτοβουλίες ασφάλειας, αξιολόγηση εκπαίδευσης ειδικών πιλότων και ηλικία στόλου.

Ωστόσο, η αξιολόγηση παραλείπει πράγματα όπως χτυπήματα πτηνών, τραυματισμοί από αναταράξεις, προβλήματα από κακοκαιρία και κεραυνούς, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχει τον έλεγχο σε τέτοια γεγονότα.

Για την επιλογή της Air New Zealand, οι συντάκτες της AirlineRatings.com σημείωσαν ότι η αεροπορική εταιρεία έχει σταθερή εστίαση στην ασφάλεια και έχει διαπρέψει σε ένα ευρύ φάσμα ασφάλειας μέχρι την παραμικρή λεπτομέρειαμ ενώ οι πιλότοι της λειτουργούν σε ορισμένα πολύ δύσκολα περιβάλλοντα.

Top20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2024

Οι 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες στην κατάταξη είναι οι Air New Zealand, Qantas, Virgin Australia, Etihad Airways, Qatar Airways, Emirates, All Nippon Airways, Finnair, Cathay Pacific Airways, Alaska Airlines, SAS, Korean Air, Singapore Airlines, EVA Air, British Airways, Turkish Airlines, TAP Air Portugal, Lufthansa/Swiss Group, KLM, Japan Airlines, Hawaiian Airlines, American Airlines, Air France, Air Canada Group και United Airlines.

Top20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους για το 2024

Οι 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους για το 2024 είναι οι Jetstar, easyJet, Ryanair, Wizz, Norwegian, Frontier, Vueling, Vietjet, Southwest, Volaris, flydubai, AirAsia Group *, Cebu Pacific, Sun Country, Spirit, Westjet, JetBlue, Air Arabia , Indigo και Eurowings.

“Όλες αυτές οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εξαιρετική κουλτούρα ασφάλειας και χαμηλά ποσοστά συμβάντων”, σημείωσε ο Geoffrey Thomas.

*AirAsia, AirAsia X, AirAsia Thailand, AirAsia Philippines και AirAsia India.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024