Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΠοια η εικόνα των νέων ξενοδοχείων της Αθήνας
Νέα Ξενοδοχεία

Ποια η εικόνα των νέων ξενοδοχείων της Αθήνας

Το 2023, η Αθήνα είδε σημαντική ανάπτυξη ξενοδοχείων, ενισχύοντας την τουριστική ελκυστικότητα, ιδιαίτερα στο ιστορικό κέντρο, μεταμορφώνοντας την φιλοξενία και την τοπική οικονομία.

Το 2023 σηματοδότησε μια έντονη περίοδο ανάπτυξης για τον ξενοδοχειακό κλάδο στην Αθήνα, με την εμφάνιση μιας σειράς νέων και εντυπωσιακών ξενοδοχείων, ειδικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης που προσφέρουν ανανεωμένη προοπτική στην τοπική φιλοξενία. Η πληθώρα αυτών των νέων επενδύσεων δείχνει την ενίσχυση της Αθήνας ως δυναμικού και δημοφιλούς προορισμού τόσο για τουρίστες όσο και για επιχειρηματικές συναντήσεις.

Στην περιοχή που περιλαμβάνει το Κουκάκι, την Πλατεία Συντάγματος, την Ομόνοια και το Μοναστηράκι, υπάρχουν πλέον πάνω από 350 ξενοδοχεία με περισσότερα από 30.000 δωμάτια, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 72% όλων των ξενοδοχείων της Αττικής.

Μερικά από τα νέα ξενοδοχεία που άνοιξαν το 2023 είναι το One & Only Aesthesis στη Γλυφάδα, το Anda Hotel Athens στο Κολωνάκι, το Brown Lycourgou Cup και το Brown Pireos 44 στην Ομόνοια, το NYX Athens by Fattal Group στο Σύνταγμα, αλλά και η επέκταση του Grand Hyatt Athens. Επίσης, αναμένεται η ολοκλήρωση νέων ξενοδοχείων όπως το Aria Boutique Hotel στο Θησείο, το LOOM Athens στο Κεραμεικό, και το The Social Kolonaki Athens Hotel στην οδό Βουκουρεστίου.

Η εισαγωγή αυτών των νέων και πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων συμβάλλει στην αναβάθμιση του ξενοδοχειακού τομέα της Αθήνας και στην προσέλκυση ενός πιο απαιτητικού κοινού. Επιπλέον, η ενίσχυση της φιλοξενίας συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, καθώς η επέκταση του τουριστικού κλάδου φέρνει νέες ευκαιρίες εργασίας και ενισχύει τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η προσθήκη αυτών των νέων ξενοδοχείων έχει συμβάλει επίσης στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, αν και πολλές περιοχές ακόμα και πολύ κοντά στα 5άστερα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας είναι εστίες μόλυνσης και ντροπής για μια σύγχρονη πόλη. Η επέκταση του ξενοδοχειακού δυναμικού περιλαμβάνει τόσο την είσοδο νέων διεθνών brands στη χώρα όσο και την διεύρυνση του αποτυπώματος των εγχώριων ξενοδοχειακών ομίλων. Η τάση αυτή υποδηλώνει μια στροφή προς τις πεντάστερες μονάδες, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του συνολικού ξενοδοχειακού προφίλ της πόλης.

Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, το 83% των νέων ξενοδοχείων βρίσκεται, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη να παρατηρείται στην κατηγορία των 4 αστέρων. Στην κατηγορία 5 αστέρων της Αθήνας, το 32% είναι νέα ξενοδοχεία, ενώ το 12% αντιστοιχεί σε νέα δωμάτια ξενοδοχείων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024