Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Αθήνα κέρδισε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου IAPCO 2026
Συνέδρια

Η Αθήνα κέρδισε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου IAPCO 2026

This-is-Athens

Το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει τους σημαντικότερους διοργανωτές συνεδρίων παγκοσμίως

Την Αθήνα επέλεξε ο Διεθνής Σύνδεσμος Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (IAPCO) για να πραγματοποιήσει τη Γενική Συνέλευση και το Ετήσιο Συνέδριό του για το 2026. Η ανακοίνωση της ανάληψης από την ελληνική πρωτεύουσα έγινε πριν από λίγες μέρες από την πρόεδρο του IAPCOSarah Markey-Hamm, στην αντίστοιχη διοργάνωση που έλαβε χώρα στη Λιουμπλιάνα.

Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον συνεδριακό τουρισμό της Αθήνας, καθώς αναμένεται να φέρει στην πόλη περισσότερους από 150 κορυφαίους επαγγελματίες – μέλη του IAPCO, οι οποίοι αποτελούν τους σημαντικότερους “παίκτες” στη διεθνή συνεδριακή αγορά, ως διοργανωτές των μεγαλύτερων και σημαντικότερων συνεδρίων από πλευράς διάρκειας και αριθμού συμμετοχών.

Να σημειωθεί ότι το This is AthensCVB (Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων) έχει τον τιμητικό τίτλο Destination Partner του IAPCO, αποτελώντας βασικό συνομιλητή και στενό συνεργάτη του εν λόγω Συνδέσμου σε θέματα προβολής, εκπαίδευσης και ανάπτυξης του συνεδριακού κλάδου παγκοσμίως.  

Η επιτυχής διεκδίκηση ήταν αποτέλεσμα της σύμπραξης του This is Athens με τέσσερις ελληνικές εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων που αποτελούν και μέλη του IAPCOAFEAConvinERA και Erasmus.

This-is-Athens

Ο φάκελος διεκδίκησης με τίτλο “The Odyssey Reinvented” κέρδισε τις εντυπώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του IAPCO. Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, η ελληνική πρόταση ανέδειξε τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα, αντιπαραβάλλοντας την Οδύσσεια με την εξέλιξη της βιομηχανίας των συνεδρίων. Η “Επανεφεύρεση της Οδύσσειας”, που θα αποτελέσει το θέμα του συνεδρίου του IAPCO, θα διερευνήσει πώς αντίκτυπος της τεχνολογίας και ο μετασχηματισμός του κόσμου μας σε ένα ψηφιακό περιβάλλον μπορεί να ισορροπήσει με τις ανθρώπινες αξίες και ιδιότητες που ενσαρκώνει ο Οδυσσέας: επινοητικότητα, ευστροφία,  στρατηγική, υπομονή και επιμονή, ηγεσία και ικανότητα λήψης αποφάσεων που ξεπερνά τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις.

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, κ. Ιωάννης Γεώργιζας, τόνισε:  “Η επιτυχής διεκδίκηση του Ετήσιου Συνεδρίου IAPCO 2026 έρχεται να αναδείξει κάποιες βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία του This is Athens: την εξωστρέφεια και την ενίσχυση των συνεργειών. Η δικτύωση με σημαντικούς διεθνείς φορείς, όπως ο IAPCO και η συνεργασία με τοπικές εταιρείες για τη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη θέση της Αθήνας στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη. Το Ετήσιο Συνέδριο IAPCO 2026 στην Αθήνα θα προβάλει ακόμη πιο δυναμικά την πόλη μας σε ένα στοχευμένο κοινό, που ασκεί μεγάλη επιρροή παγκοσμίως στην ανάδειξη των συνεδριακών προορισμών”.

H ανακοίνωση της ανάληψης του συνεδρίου από την Αθήνα συμπίπτει με μια ακόμη ελληνική επιτυχία για τον συνεδριακό τουρισμό: την εκλογή της κας Σίσσυς Λιγνού, προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO & DES), στη θέση της προέδρου του IAPCO, με ισχύ από το 2025.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024