Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο L’Etape Greece by Tour de France presented by SKODA στην Αρχαία Ολυμπία, τον Απρίλιο
Αθλητικός τουρισμός

Το L’Etape Greece by Tour de France presented by SKODA στην Αρχαία Ολυμπία, τον Απρίλιο

  • L’Etape Greece by Tour de France
    L’Etape Greece by Tour de France 2023 (Photo: @641 – six.for.one. photography)
  • L’Etape Greece by Tour de France 2023 (Photo: @641 – six.for.one. photography)
  • L’Etape Greece by Tour de France 2023 (Photo: @641 – six.for.one. photography)
  • L’Etape Greece by Tour de France 2023 (Photo: @641 – six.for.one. photography)
  • L’Etape Greece by Tour de France 2023 (Photo: @641 – six.for.one. photography)

Δύο απαιτητικές διαδρομές κι ένα Fun Ride για όλη την οικογένεια στις 6 Απριλίου.

Την αθλητική ποδηλατική διοργάνωση L’Etape Greece by Tour de France presented by SKODA αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας το Σάββατο 6 Απριλίου, σε συνδιοργάνωση της ΕΥ ΖΗΝ Greece και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ). Ονομαστικός χορηγός της φετινής διοργάνωσης, που έχει σχεδιαστεί με βάση τις παγκόσμιες προδιαγραφές του θρυλικού Tour de France, θα είναι για ακόμη μία χρονιά η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία Kosmocar-SKODA, που εδώ και 20 χρόνια υποστηρίζει το θεσμό του Tour de France.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε νέες διαδρομές ενός γύρου (one loop) που διασχίζουν μερικά από τα ομορφότερα τοπία της Δυτικής Πελοποννήσου, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία της ιστορικής Αρχαίας Ολυμπίας και περνώντας ακριβώς δίπλα από το στάδιο στο οποίο διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 776 π.Χ. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν στις δύο εναλλακτικές διαδρομές: τη μεγάλη πρόκληση των 128 χλμ., The Race, και τη μικρότερη, αλλά ταχύτερη διαδρομή των 76 χλμ., The Ride.

Φέτος, προστίθεται και μία ακόμα διασκεδαστική εμπειρία, το The Fun Ride, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και όλη την παρέα. Μια μη ανταγωνιστική επίπεδη διαδρομή 17 χλμ., στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος ερασιτέχνες φίλοι της ποδηλασίας, είτε βρίσκονται στο 9ο είτε στο 99ο έτος της ηλικίας τους.

Η διήμερη γιορτή της ποδηλασίας εμπλουτίζεται με παράλληλες εκδηλώσεις στην Αρχαία Ολυμπία για τους θεατές και τους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων την έκθεση του Μουσείου Tour de France στο Δημαρχείο της πόλης, αλλά και ένα μεγάλο πάρτι για όλους το Σάββατο το βράδυ μετά την Τελετή Απονομών. Επιπλέον, στις 3 και 4 Μαρτίου διοργανώνεται ένα camp με μότο “Master the Route” για τη γνωριμία με τις νέες διαδρομές του αγώνα.

Το φετινό L’Etape Greece by Tour de France presented by SKODA αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ποδηλασίας στα μαγευτικά τοπία της φύσης στη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, καλλιεργώντας την επιμονή, τον σεβασμό και την ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία εδραίωσης ενός υγιούς και φιλαθλητικού πνεύματος στη χώρα μας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024