Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Booking.com ενισχύει τις βιώσιμες επιλογές: Εστίαση σε πιστοποίηση καταλυμάτων από τρίτα μέρη
Βιώσιμος τουρισμός

Η Booking.com ενισχύει τις βιώσιμες επιλογές: Εστίαση σε πιστοποίηση καταλυμάτων από τρίτα μέρη

Booking com

Ο στόχος είναι να βρεθούν νέοι τρόποι για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του αριθμού των καταλυμάτων με πιστοποιήσεις τρίτων και του εύρους των επιλογών που διατίθενται στην αγορά.

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να παρουσιάσει περισσότερες βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές σε όλους τους πελάτες της και να βοηθήσει τους εταίρους διαμονής σε ενέργειες που μπορούν να κάνουν για να λειτουργούν πιο βιώσιμα, η Booking.com ανακοίνωσε ορισμένες ενημερώσεις για τον τρόπο εμφάνισης πιο βιώσιμων επιλογών σε ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας σε πιστοποιήσεις τρίτων.

Η Booking.com θα εισαγάγει τώρα μια ετικέτα για να αναγνωρίζει πότε ένα ακίνητο έχει λάβει πιστοποίηση βιωσιμότητας τρίτου μέρους, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να φιλτράρει τις αναζητήσεις ανάλογα. Μέχρι σήμερα, πάνω από 16.500 ακίνητα που εμφανίζονται στην πλατφόρμα διαθέτουν πιστοποίηση βιωσιμότητας τρίτου μέρους.  Ακόμη, το όνομα, το λογότυπο και τα επίπεδα “Travel Sustainable” δεν θα εμφανίζονται πλέον.

Η προσέγγιση της Booking.com συνεχίζει να αναπτύσσεται σε συνεννόηση με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και οργανισμούς όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UN Tourism), προσπαθώντας να διερευνήσει τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες κάνοντας πιο βιώσιμες επιλογές. Ο στόχος είναι να βρεθούν νέοι τρόποι για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του αριθμού των καταλυμάτων με πιστοποιήσεις τρίτων και του εύρους των επιλογών που διατίθενται στην αγορά, ενθαρρύνοντας τους συνεργάτες καταλυμάτων να προχωρήσουν προς την πιστοποίηση τρίτων.

Οι συνεργάτες θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται καθώς προχωρούν με εξατομικευμένους εκπαιδευτικούς πόρους, από πληθώρα ενημερωτικού υλικού στο “Partner Hub” της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου ενός εγχειριδίου για πιο βιώσιμη φιλοξενία, έως διαδικτυακά μαθήματα που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον UN Tourism. Στις μεμονωμένες λίστες ακινήτων τους, οι συνεργάτες θα μπορούν επίσης να υποδεικνύουν πρακτικές που έχουν υιοθετήσει σε διάφορες κατηγορίες, όπως “νερό”, “σπατάλη τροφίμων”, “ενέργεια”, “πλαστικό” και “τοπική κοινότητα”, βοηθώντας τους ταξιδιώτες να κατανοήσουν τις προσπάθειες που γίνονται.

Ο ευρύτερος τομέας της βιωσιμότητας έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα δε το ρυθμιστικό περιβάλλον, το οποίο εξελίσσεται για να αντικατοπτρίζει τον κεντρικό ρόλο που έχει τώρα η βιωσιμότητα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλους τους κλάδους, παράλληλα με τις αυξανόμενες προσδοκίες των καταναλωτών σχετικά με τη σαφήνεια, τη διαθεσιμότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που λαμβάνουν για τη βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών και εν αναμονή της θέσπισης σχετικής νομοθεσίας, οι ενημερώσεις που εισάγονται από την Booking.com αντιπροσωπεύουν μια εξέλιξη στον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα αναγνωρίζει πιο βιώσιμες επιλογές – αλλά και τη δέσμευσή της να διευκολύνει τους ταξιδιώτες να κάνουν πιο βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές υποστηρίζοντας τα καταλύματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024