Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ FTI Group αποκτά τη Youtravel Group
Ο Ιωάννης Κεντ παραμένει διευθύνων σύμβουλος της Youtravel Group

Η FTI Group αποκτά τη Youtravel Group

Η FTI Group αποκτά το 85% των μετοχών του προμηθευτή καταλυμάτων Youtravel Group, που εδρεύει στο Λονδίνο. Η Youtravel.com θα επικεντρωθεί πλέον σε δραστηριότητες καθαρά B2B.

Η FTI Group αποκτά (έναντι μη ανακοινωθέντος ποσού) το 85% των μετοχών της Stelow Ltd, της εταιρείας holding της Youtravel.com Ltd, London. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2012. Η Aquis Hotels & Resorts δεν περιλαμβάνεται στη συναλλαγή και παραμένει στον κ. Ιωάννη Κεντ.

Ο Dietmar Gunz, διευθύνων σύμβουλος του FTI Group, σχολίασε: “Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση των διεθνών πωλήσεων μας και η Youtravel.com Ltd παρέχει την ευκαιρία συμμετοχής στην ταχέως αναπτυσσόμενη online αγορά ταξιδιών. Ο κ. Κεντ, ιδρυτής της Youtravel.com, θα παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος στη εταιρεία και φέρνει στο FTI τα οφέλη της μακράς εμπειρίας του και της βαθειάς γνώσης του στον τουριστικό τομέα”.

Η Youtravel.com θα ενσωματωθεί άμεσα στο διεθνές ποιοτικό λειτουργικό σύστημα της FTI. Μέσω του “Meeting Point International” η Youtravel.com θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε νέα, υψηλής ποιότητας ξενοδοχεία. Τα σημερινά, 20 πρακτορεία-“meeting points” λειτουργούν ανεξάρτητα από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου και πραγματοποιούν διαπραγματεύσεις συμβολαίων απευθείας με τα ξενοδοχεία στους προορισμούς. “Έχουμε τώρα την ευκαιρία να αυξήσουμε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό μας με υψηλής ποιότητας, αποκλειστικά προϊόντα σε όλον τον κόσμο”, σχολίασε ο κ. Κεντ. “Ανυπομονώ για τη συνεργασία με τον Όμιλο της FTI, κάτι που αποτελεί πολύ θετικό μήνυμα για τους προμηθευτές μας και τους πιστούς μας πράκτορες, οι οποίοι στο παρελθόν πίστεψαν σε εμάς”, πρόσθεσε.

Για την ενίσχυση της ομάδας μάνατζμεντ, η Anne Roesener θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Youtravel.com στο Λονδίνο και θα “κατευθύνει” την επιχείρηση από την πλευρά της FTI. Τον Αύγουστο του 2012 θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της FTI Group. Η Roesener έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στο Sabre Travel Network EMEA για την Κεντρική Ευρώπη και τις Σκανδιναβικές χώρες και, μεταξύ άλλων, υπεύθυνη για τη συγκρότηση του online τομέα.

Ο Karlheinz Jungbeck, οικονομικός διευθυντής του FTI Group, θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Stelow Ltd. “Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια ισχυρή ομάδα μάνατζμεντ και να είμαστε βέβαοι ότι η Youtravel μπορεί να λειτουργήσει σε μια ασφαλή και αξιόπιστη οικονομική βάση και στο μέλλον”, λέει. “Με τη Youtravel.com έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στις διεθνείς online τουριστικές αγορές”.

Η Youtravel.com θα επικεντρωθεί σε δραστηριότητες καθαρά B2B. “Αυτός είναι και ο τομέας όπου η Youtravel.com είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία”, σχολίασε ο Roesener. “Ο τομέας B2C θα λυθεί και θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση και ανάπτυξη ισχυρών συστημάτων που πληρούν τις απαιτήσεις των εταίρων μας”.

Ο Όμιλος Youtravel ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2006 από τον τουριστικό επιχειρηματία Ιωάννη Κεντ και έχει ισχυροποιήσει την παρουσία του στον τομέα καταλυμάτων. Είναι μια διεθνής εταιρεία με 8 δραστηριότητες σε ολη την Ευρώπη. Μέσω της διαδικτυακής πύλης www.youhotels.com η εταιρεία πουλά 4.000 ξενοδοχεία, διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες σε όλο τον κόσμο, κυρίως για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους tour operators στη Βρετανία. Οι πελάτες λιανικής μπορούν να χρησιμοποιήσουν επίσης την πύλη www.youtravel.com για να βρούν κατάλυμα για τις διακοπές τους. “Στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέες, διεθνείς αγορές για το youtravel.com και να επεκτείνουμε τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας”, σχολίασε ο Roesener. Κατά το οικονομικό έτος 2010/2011 ο Όμιλος Youtravel εμφάνισε έσοδα 95 εκατ. ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024