Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιπρόσθετη χρηματοδότηση για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών το καλοκαίρι ζητά ο Δήμος Χανίων
Περιφέρεια

Επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών το καλοκαίρι ζητά ο Δήμος Χανίων

Επιστολή του δημάρχου Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για την παράταση μισθώσεων σε δημοτικά ακίνητα και χρηματοδότηση της ναυαγοσωστικής κάλυψης.

Στο θέμα της παράτασης των μισθώσεων δημοτικών ακινήτων στα οποία στεγάζονται επιχειρήσεις, για τουλάχιστον ένα επιπλέον έτος από τη λήξη τους, επανέρχεται με νέα επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στην επιστολή με αποδέκτες τον υπουργό, κ. Μάκη Βορίδη και τον αναπλ. υπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα, καταδεικνύεται για μία ακόμη φορά η ανάγκη να επεκταθεί η ισχύουσα νομοθεσία, που αφορά στις επιχειρήσεις που στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια και να λάβει παράταση για τουλάχιστον ένα έτος ακόμα η καταβολή των μισθωμάτων, λόγω των παρατεταμένων μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Μάλιστα, στην επιστολή ζητείται και η παράταση των διατάξεων του άρθρου 65 του Ν.4688/2020, που αφορά στις ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), θέμα το οποίο η δημοτική αρχή είχε ενημερώσει το υπουργείο ξανά, πριν από λίγους μήνες.

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης κοινοποίησε μία ακόμα επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής), ως προς την επιπρόσθετη χρηματοδότηση που θα πρέπει να εξασφαλιστεί για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιστολής, “αφενός η μεγάλη αύξηση του κόστους της ναυαγοσωστικής κάλυψης (…) και αφετέρου, η δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι Δήμοι – και ιδιαίτερα οι τουριστικοί, ως αποτέλεσμα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού, κάνουν για τους Δήμους την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οικονομικά αδύνατη”.

Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος Χανίων, ζήτησε να γίνουν οι ενέργειες που θα εξασφαλίσουν τα παραπάνω, με διττό στόχο: να υπάρχει εκτεταμένη ναυαγοσωστική παρουσία στις ακτές για την ασφάλεια των λουόμενων τη φετινή σεζόν και οι δήμοι να κατορθώσουν να φέρουν εις πέρας την υποχρέωση αυτή, χωρίς ζημιογόνα αποτελέσματα για τους προϋπολογισμούς.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023