Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΒιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στα Χανιά: Εφαρμογή ηλεκτρονικών υπηρεσιών και αναπλάσεις δημόσιου χώρου
Περιφέρεια

Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στα Χανιά: Εφαρμογή ηλεκτρονικών υπηρεσιών και αναπλάσεις δημόσιου χώρου

  • chania

Στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής περιόδου 2014-2020 ο Δήμος Χανίων υλοποίησε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την πόλη των Χανίων, η οποία συνεχίζεται και στην επόμενη προγραμματική περίοδο ως ένα πλέγμα αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων, που ενσωματώνει τις απόψεις των πολιτών και συνδιαμορφώνεται βάσει συλλογικών διαδικασιών.

Με επιτυχία η ημερίδα του Δήμου Χανίων για την παρουσίαση των έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Χανίων 2014-2020

Με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων, με θέμα “Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής” (Revitalizing the Core for Development – RECODE). Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα έργα και οι δράσεις, που υλοποιήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων την περίοδο 2014-2020.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέλυσε τον αντίκτυπο που έφεραν οι παρεμβάσεις στο αστικό κέντρο, τόσο σε υλικό επίπεδο με τα μεγάλα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, όσο και σε άυλο με τις ψηφιακές εφαρμογές, τα εργαλεία και τις νέες υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν.

Ο κ. Σημανδηράκης συμπλήρωσε πως για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων στη νέα προγραμματική περίοδο, έχουν ήδη δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 26 εκατ. ευρώ, ευχαριστώντας παράλληλα τον περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και την προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος “ΚΡΗΤΗ”, κα Μαρία Κασωτάκη για την αποτελεσματική συνεργασία.

Για τις δράσεις ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους τομείς Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου, μίλησε η προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Χανίων, κα Σεβαστή Πολυχρονάκη παρουσιάζοντας και την εφαρμογή τους στην πόλη των Χανίων, από τις θεματικές διαδρομές, μέχρι τις πινακίδες πληροφόρησης και τα καινοτόμα, ψηφιακά εργαλεία που αναπτύχθηκαν.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής υπογράμμισε τη συμβολή της περιφέρειας στην πλειοψηφία των παρεμβάσεων που εκτελούνται στο νησί όλα τα χρόνια και σημείωσε πως με την αλληλεπίδραση των φορέων και των υπηρεσιών, τα σημαντικά αποτελέσματα τα απολαμβάνουν τελικά οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, στην ποιότητα ζωής τους.

Από τη μεριά της η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΚΡΗΤΗ”, κα Μαρία Κασωτάκη, έκανε μία ιστορική αναδρομή στον χαιρετισμό της, για την περίοδο συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων στα πρώτα έργα ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης. Αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάπλαση της ιστορικής συνοικίας της Σπλάντζιας στις αρχές του 2000 και την έκτοτε πορεία σε πολλά μεγάλα έργα που συντελέστηκαν στον Δήμο, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες στις δημοτικές υπηρεσίες για τη διαχρονικά καλή σχέση που έχουν δημιουργήσει.

Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση δράσεων βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης και τεχνικών παρεμβάσεων, από τον προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χανίων, κ. Γεώργιο Ευθυμίου, και την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, κα Αναστασία Ντίνη. Στις σημαντικές δράσεις πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων και ανακύκλωσης, αναφέρθηκαν η προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας Δήμου Χανίων, κα Αικατερίνη Κατσιαγάννη, καθώς και η υποδιευθύντρια Μεταφορών Επικίνδυνων Υλικών και Θεμάτων Χημ. Μηχανικού της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ, κα Μαρία Φλεμετάκη. Τέλος, ο διευθυντής αξιολόγησης έργων Αναπτυξιακής Κρήτης (ΕΦΕΠΑΕ), κ. Γεώργιος Τερζάκης παρουσίασε τις δράσεις ψηφιακής αναβάθμισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και τη νέα περίοδο προγραμμάτων για τις ΜμΕ που έρχεται το επόμενο διάστημα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024