Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΈνωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: η κατασκευής της μονάδας LNG να γίνει αλλά σε κατάλληλο χώρο
Περιβάλλον

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: η κατασκευής της μονάδας LNG να γίνει αλλά σε κατάλληλο χώρο

Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας συζήτησαν με τον Σύλλογο «Παγασητικός μας ενώνει» για την κατασκευή μονάδας LNG στον Παγασητικό κόλπο, εκφράζοντας αντίθεση στη χωροθέτηση της μονάδας λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών και προτίθενται να θέσουν επερώτημα στα αρμόδια υπουργεία.

Την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου συναντήθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας με τον «Συλλόγο για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού – ο Παγασητικός μας ενώνει» σχετικά με το θέμα της κατασκευής της μονάδας LNG δηλ μονάδα υγροποιημένου αερίου στο Παγασητικό κόλπο.

Μετά από αναλυτική συζήτηση, ο πρόεδρος της Ένωσης ξεκαθάρισε ότι η Ένωση έχει ταχθεί από την αρχή ενάντια στην χωροθέτηση της κατασκευής της μονάδας LNG μέσα στον Παγασητικό, όπως πολλοί φορείς, και όχι ενάντια στην επένδυση γενικά, καθώς πάνω απ’ όλα οι επιχειρηματίες του τουρισμού θέλουν τους πολίτες συμμάχους τους. Εκφράστηκαν αναλυτικά οι αντιρρήσεις και η αντίθετη άποψη του Συλλόγου για την επένδυση αυτή ζητώντας από την Ένωση να ασκήσει οποιαδήποτε πίεση με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης που συμμετείχαν στην συνάντηση ενημερώθηκαν για την περιβαλλοντική υποβάθμιση, που θα επιφέρει η επένδυση του LNG με την διακίνηση τεράστιων βυτιοφόρων πλοίων που θα μεταφέρουν το υγροποιημένο αέριο και ο πρόεδρος ενημέρωσε με τη σειρά του τα μέλη του Συλλόγου ότι αυτό που μπορεί να κάνει και θα κάνει, το προσεχές διάστημα, είναι να θέσει επερώτημα στο αρμόδιο υπουργείο, αλλά και στο υπουργείο τουρισμού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπροσώπησαν ο γραμματέας, Ναπολέων Κολοβός και το μέλος, Κυριάκος Γεραμπίνης, ενώ την Ένωση Ξενοδόχων εκπροσώπησαν, ο πρόεδρος, Γιώργος Ζαφείρης, ο Α’ αντιπρόεδρος, Βασίλης Καραουλάνης και η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας, Δήμητρα Αγριγιάννη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024