Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑκριβά τα πακέτα για Κύπρο λόγω της απόστασης από τις χώρες πηγές τουρισμού

Ακριβά τα πακέτα για Κύπρο λόγω της απόστασης από τις χώρες πηγές τουρισμού

Στον τομέα της ανταγωνιστικότητας η Κύπρος μειονεκτεί έναντι άλλων μεσογειακών προορισμών στην αγορά μαζικού τουρισμού και λόγω της απόστασής τηςαπό τις χώρες πηγές τουρισμού υποστηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στο […]

Στον τομέα της ανταγωνιστικότητας η Κύπρος μειονεκτεί έναντι άλλων μεσογειακών προορισμών στην αγορά μαζικού τουρισμού και λόγω της απόστασής της<...>από τις χώρες πηγές τουρισμού υποστηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στο επεξηγηματικό του σημείωμα για τον προϋπολογισμό του 2006. Η απόσταση αυτή συνεπάγεται ακριβότερα αεροπορικά εισιτήρια και ακολούθως ακριβότερα πακέτα διακοπών, με αποτέλεσμα σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, οι οργανωτές ταξιδίων να μειώνουν τα προγράμματά τους σε προορισμούς που θεωρούνται από τους καταναλωτές ακριβοί, αφού κινδυνεύουν να έχουν περισσότερες απώλειες με την παραχώρηση ειδικών προσφορών και από αδιάθετα πακέτα.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο ΚΟΤ, ένας από τους βασικότερους παράγοντες επιλογής ενός προορισμού διακοπών, πέρα από την τιμή του προσφερόμενου πακέτου για τον συγκεκριμένο προορισμό είναι και η ποιότητα. Για αυτό το λόγο και το Στρατηγικό Σχέδιο 2003-2010 του ΚΟΤ προβλέπει την αναβάθμιση της ποιότητας, αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις του ΚΟΤ για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας `Πολίτης`, η πορεία του κυπριακού τουρισμού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους ακόλουθους έξι παράγοντες:

  1. Το διεθνές οικονομικό περιβάλλον ιδιαίτερα αυτό των ευρωπαϊκών χωρών που είναι η μεγαλύτερη πηγή τουριστών για την Κύπρο.
  2. Το βαθμό υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Τουρισμό.
  3. Την πορεία και πολιτική που θα ακολουθήσουν οι ανταγωνιστικοί προορισμοί στην περιοχή (π.χ. Τουρκία, Αίγυπτος, Ελλάδα), ιδιαίτερα σε θέματα τιμών όπου ως γνωστό η Κύπρος μειονεκτεί.
  4. Την πολιτική σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.
  5. Τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κατοχικές αρχές για έναρξη απευθείας πτήσεων προς τα κατεχόμενα.
  6. Τον προγραμματισμό της δυναμικότητας σε αεροπορικές θέσεις των κυριότερων οργανωτών ταξιδίων που διακινούν μεγάλους αριθμούς προς την Κύπρο.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024