Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚαθυστέρηση εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου πλοίου

Καθυστέρηση εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου πλοίου

Σε απολογία κλήθηκαν από τις λιμενικές αρχές οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας πλοίου «Θεόφιλος» σύμφωνα με τη διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο ποινών, για έλλειψη ενημέρωσης […]

Σε απολογία κλήθηκαν από τις λιμενικές αρχές οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας πλοίου «Θεόφιλος» σύμφωνα με τη διαδικασία για την επιβολή<...> των προβλεπόμενων από το νόμο ποινών, για έλλειψη ενημέρωσης του επιβατικού κοινού και καθυστέρηση εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του πλοίου, για την Κυριακή 13/8/2006 από Θεσσαλονίκη για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη χάρτα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων επιβατών ακτοπλοΐας και ακτοπλοϊκών εταιριών, που έδωσε και πρόσφατα στη δημοσιότητα το Υ.Ε.Ν, ο πλοιοκτήτης υποχρεούται να εκτελεί με ακρίβεια τα δρομολόγια, να τα ανακοινώνει δημόσια με κάθε πρόσφορο μέσο και να πληροφορεί έγκαιρα το κοινό σχετικά με την εκτέλεσή τους.

Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις ματαίωσης ή διαταραχής των δρομολογίων (π.χ. λόγω βλαβών, δυσμενών καιρικών συνθηκών κ.λπ), οι πλοιοκτήτριες εταιρείες οφείλουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα στον τομέα της έγκαιρης ενημέρωσης των επιβατών, σε συνεννόηση με τους συνεργαζόμενους ναυτικούς πράκτορες και λιμενικές αρχές. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024