Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥπεγράφη το σχέδιο Π.Δ. για τα Τοπικά Κλιμάκια Επιθεώρησης Πλοίων
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Υπεγράφη το σχέδιο Π.Δ. για τα Τοπικά Κλιμάκια Επιθεώρησης Πλοίων

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν στα Τοπικά Κλιμάκια Επιθεώρησης Πλοίων υπέγραψε προχτές, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Το εν λόγω προεδρικό διάταγμα καταρτίστηκε και υπεγράφη με γνώμονα…

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν στα Τοπικά Κλιμάκια Επιθεώρησης Πλοίων υπέγραψε προχτές, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής<...>Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Το εν λόγω προεδρικό διάταγμα καταρτίστηκε και υπεγράφη με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των σχετιζόμενων με την ναυτιλία φυσικών ή νομικών προσώπων στους τόπους διαμονής ή επαγγελματικής δραστηριότητας, καθώς και για την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από την κεντρική υπηρεσία του Κλάδου Επιθεωρήσεων Εμπορικών Πλοίων προς όφελος της ποιοτικότερης και συντομότερης παροχής υπηρεσιών.

Το ανωτέρω σχέδιο Π.Δ. εκσυγχρονίζει το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της διοίκησης και των Τ.Κ.Ε.Π., αφού μεταξύ άλλων προβλέπει:


  1. Την αξιοποίηση του στελεχιακού προσωπικού Λ.Σ. που διενεργεί επιθεωρήσεις.
  2. Την ανάθεση στις περιφερειακές διοικήσεις Λ.Σ. της εποπτείας του έργου των Τοπικών Κλιμακίων Επιθεωρήσεων Πλοίων των Λιμενικών Αρχών.
  3. Την θέσπιση κώδικα δεοντολογίας Επιθεωρητών κατά τα διεθνή πρότυπα.
  4. Την θέσπιση κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό της σοβαρότητας των διαπιστωθέντων ελλείψεων – αντικανονικοτήτων ύστερα από επιθεωρήσεις μελών (Τ.Κ.Ε.Π), με σκοπό την ομοιόμορφη αντιμετώπιση.
  5. Την θέσπιση κριτηρίων για την αντικειμενικότερη αξιολόγηση της επιθεώρησης που διενεργείται από μέλος Τ.Κ.Ε.Π καθώς και για τον καταλογισμό ευθυνών σε περιπτώσεις μη ορθής και πλήρους επιτέλεσης έργου.
  6. Την παροχή της δυνατότητας σε Αξιωματικούς Λ.Σ, πιστοποιημένους επιθεωρητές του PARIS M.O.U. να διενεργούν επιθεωρήσεις σε ευρύτερους τομείς και κατηγορίες πλοίων αρμοδιότητας Τ.Κ.Ε.Π.
  7. Την τήρηση του ατομικού φακέλου μικρών πλοίων στο λιμένα νηολόγησης τους προκειμένου να αποκεντρωθεί το έργο της κεντρικής Υπηρεσίας (Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π./Κ.Ε.Ε.Π.), ώστε να εξυπηρετηθεί γρηγορότερα ο συναλλασσόμενος πολίτης.
  8. Την αναβάθμιση της εισαγωγικής και διαρκούς ενημέρωσης των μελών Τ.Κ.Ε.Π.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024