Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΑγωγή αποζημίωσης για το ναυάγιο του Sea Diamond ετοιμάζει το ΥΕΝ

Αγωγή αποζημίωσης για το ναυάγιο του Sea Diamond ετοιμάζει το ΥΕΝ

Αστικές αξιώσεις σε βάρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας και της εταιρίας αλληλασφάλισης, στην οποία είναι ασφαλισμένο το Sea Diamond, ετοιμάζεται να εγείρει το ελληνικό δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, […]

Αστικές αξιώσεις σε βάρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας και της εταιρίας αλληλασφάλισης, στην οποία είναι ασφαλισμένο το Sea Diamond, ετοιμάζεται να εγείρει το ελληνικό δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, την<...>περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΝ, κας Ασημίνας Ξηροτύρη, σχετικά με την «καθυστέρηση απάντλησης» του πετρελαίου από το κρουαζιερόπλοιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης «αν δούμε τη διεθνή πρακτική, η οποία έχει ακολουθηθεί σε άλλα μεγάλα ναυάγια, όπως είναι το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου `Prestige` στην περιοχή του Ατλαντικού, στις ακτές της Ισπανίας και της Γαλλίας, οι απαιτήσεις που έχουν εγερθεί στα PNI Clubs, στους οργανισμούς αλληλασφάλισης αυτών των πλοίων, προσεγγίζουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ».

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΝ είπε ότι με τη διαδικασία που ακολουθείται, «δηλαδή να περιμένουμε να βγει όλο το πετρέλαιο του βυθισμένου πλοίου στην επιφάνεια και μετά να το περισυλλέξουμε, μόνο το 15% μπορεί να περισυλλεγεί. Δεν αρκούν τα πρόστιμα στις εταιρίες που δεν κάνουν καλά την απορρύπανση» είπε η κα. Ξηροτύρη και τόνισε ότι «η απαίτησή μας είναι να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της προηγούμενης κατάστασης της Σαντορίνης, σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις και την περιβαλλοντική ευθύνη».

Ανταπαντώντας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επεσήμανε ότι τα δύο τρίτα του πετρελαίου έχουν ήδη απαντληθεί και ότι «επειδή δεν εφησυχάζουμε, είπαμε ότι θα απαντληθεί και η τελευταία σταγόνα λιπαντικών και πετρελαίων».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024