Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΚρούσματα της νέας γρίπης σε κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά

Κρούσματα της νέας γρίπης σε κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά

Την άμεση κινητοποίηση της Νομαρχίας Πειραιά προκάλεσε σήμα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης στο κρουαζιερόπλοιο με σημαία Μεγάλης Βρετανίας, “Ocean Village 2”, το οποίο […]

Την άμεση κινητοποίηση της Νομαρχίας Πειραιά προκάλεσε σήμα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για ύποπτα<...> κρούσματα της νέας γρίπης στο κρουαζιερόπλοιο με σημαία Μεγάλης Βρετανίας, “Ocean Village 2”, το οποίο κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου στην Ακτή Ξαβερίου, κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά με επικεφαλής τον αντινομάρχη Πειραιά Λάζαρο Αλεξανδρίδη, τον Γενικό Γραμματέα Μανώλη Αντωνάκο και τους Διευθυντές ιατρούς των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Υγειονομικών Ελέγχων, μετέβη στο πλοίο, μεριμνώντας για τις διαδικασίες ελέγχου και την χορήγηση των απαιτούμενων οδηγιών.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων:

  • Τα 10, (9 μέλη του πληρώματος και 1 επιβάτης), θεωρούνται ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης, καθώς βρέθηκαν θετικά στο rapid test για την γρίπη τύπου Α
  • Τα 13 εμφανίζουν συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος, βρέθηκαν όμως αρνητικά στο rapid test για την γρίπη τύπου Α
  • Και τα 23 ωστόσο άτομα παραμένουν υπό περιορισμό στις καμπίνες τους.


Το κλιμάκιο της Νομαρχίας αφού ήλεγξε όλες τις διαδικασίες και έλαβε από τον αξιωματικό γιατρό και τον πλοίαρχο του πλοίου έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι ουδείς άλλος επιβάτης αλλά και μέλος πληρώματος έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα της νόσου και ότι δεν χρειάζονται ιατρική ή νοσοκομειακή συνδρομή, συναίνεσε για την κανονική αποβίβαση των επιβατών. Για το περιστατικό η Νομαρχία Πειραιά ενημερώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο προέρχεται από λιμάνι της Τουρκίας (Κουσάντασι) και απέπλευσε χθες το απόγευμα (18.00 μ.μ.) με προορισμό τη Ρόδο, βρίσκονται 1.952 επιβάτες και 614 ναυτικοί, ως πλήρωμα.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι “Και σε αυτή, την πέμπτη κατά σειρά περίπτωση κρουαζιερόπλοιου που έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά με ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης, η αντίδρασή μας υπήρξε άμεση και υπεύθυνη. Εφαρμόσαμε όλες τις διαδικασίες που αφορούν πιθανά συμπτώματα της νέας γρίπης σε πλοίο, αποδεικνύοντας ότι στη Νομαρχία Πειραιά είμαστε διαρκώς σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των συμπολιτών μας”.

Επίσης, ένας άνδρας 53 ετών Γάλλος υπήκοος επισκέπτης στη χώρα μας, νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α (Η1Ν1), αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Πρόκειται για το έκτο σοβαρό κρούσμα στη χώρα μας, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα 1.424 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα. Την ίδια στιγμή η ανησυχία για την εξέλιξη της νόσου και τον αριθμό των ασθενών το χειμώνα κορυφώνεται μαζί με την αντιπαράθεση κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης για το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024