Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΠέντε κρούσματα της νέας γρίπης σε κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά
Έλλειψη θερμικής κάμερας στο λιμάνι του Πειραιά.

Πέντε κρούσματα της νέας γρίπης σε κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά

Πέντε κρούσματα του ιού της γρίπης Α εντοπίστηκαν στο υπό ξένη σημαία κρουαζιερόπλοιου “Ruby Princess”, που προερχόμενο από την Τουρκία κατέπλευσε το πρωί της Παρασκευής στην Ακτή Ξαβέρη, στο λιμάνι […]

Πέντε κρούσματα του ιού της γρίπης Α εντοπίστηκαν στο υπό ξένη σημαία κρουαζιερόπλοιου “Ruby Princess”, που προερχόμενο<...> από την Τουρκία κατέπλευσε το πρωί της Παρασκευής στην Ακτή Ξαβέρη, στο λιμάνι του Πειραιά. Τα κρούσματα, ένας επιβάτης και τέσσερα μέλη του πληρώματος, γνωστοποίησε στο κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος ζήτησε και την μεταφορά των ασθενών σε κάποιο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί ιατρικώς αν διατρέχουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι 3.393 επιβάτες και οι 1.196 ναυτικοί που αποτελούν το πλήρωμα το πλοίου.

Σύμφωνα με το διευθυντή του ΕΚΕΠΥ, κ. Παναγιώτη Ευσταθίου, υπήρξε άμεση συνεργασία με τον πλοίαρχο του πλοίου, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και ρωτήθηκαν οι ασθενείς αν επιθυμούν τη νοσηλεία τους σε κάποιο νοσοκομείο. Από την πλευρά του ο αντινομάρχης Πειραιά, κ. Β. Βαλσαμάκης που βρέθηκε στο πλοίο για να πραγματοποιήσει έλεγχο στα χαρτιά του ιατρείου του πλοίου, τόνισε πως οι ασθενείς βρίσκονται στα δωμάτιά τους απομονωμένοι από τους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της γρίπης Α, λέγοντας πως δεν υπάρχει συμπαράσταση από την Πολιτεία σχετικά με την έλλειψη θερμικής κάμερας στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κατέβηκαν ελεύθερα στο λιμάνι, ενώ στο πλοίο βρέθηκαν γιατροί της νομαρχίας Πειραιά, όπου εξέτασαν τους ασθενείς και έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες στους επιβάτες. Το κρουαζιερόπλοιο συνέχισε το ταξίδι του για τη Βενετία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024