Τελευταία νέα
HomeΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Νέα Γρίπη εξαπλώνεται στην Ελλάδα περισσότερο στις τουριστικές περιοχές
Μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης στην Κρήτη και τα Ιόνια Νησιά

Η Νέα Γρίπη εξαπλώνεται στην Ελλάδα περισσότερο στις τουριστικές περιοχές

Οπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης που εξέδωσε χθες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κατά την τελευταία εβδομάδα, και ειδικότερα από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 272 επιπλέον κρούσματα…

Οπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης που εξέδωσε χθες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης<...> Νοσημάτων, κατά την τελευταία εβδομάδα, και ειδικότερα από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 272 επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων περιστατικών στην Ελλάδα στα 1002. Σημειώνεται ότι το σύνολο των ασθενών της νέας γρίπης στην Ελλάδα εκτιμάται ότι είναι πολλαπλάσιο, αφού επιβεβαιώνονται εργαστηριακά και καταγράφονται μόνο επιλεγμένα περιστατικά. Στην πληθώρα των περιπτώσεων οι εκδηλώσεις της νόσου είναι ήπιες και δεν αναφέρονται. Από το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων τα 435 αφορούσαν ταξιδιώτες ή άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Σε τουλάχιστον 358 περιπτώσεις δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ο τρόπος μόλυνσής τους από τον ιό.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η πλειονότητα των περιπτώσεων (460) εκδηλώθηκαν στην Αττική, ενώ περιοχές με μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης φαίνεται ότι είναι και η Κρήτη (159 επιβεβαιωμένα περιστατικά) και τα Ιόνια Νησιά (127), όπου και καταγράφεται μεγάλη τουριστική κίνηση ταξιδιωτών από χώρες με μεγάλη εξάπλωση της νόσου. Αντίθετα, λίγα είναι τα περιστατικά που καταγράφονται στην υπόλοιπη περιφέρεια, γεγονός που αποδίδεται στα μέτρα αποφυγής διασποράς του ιού που είχαν ληφθεί το πρώτο διάστημα της κρίσης από τις υγειονομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι από τα μέσα Μαΐου έως και την περασμένη εβδομάδα -στο πλαίσιο της διερεύνησης κρουσμάτων υπόπτων για τη νέα γρίπη- έχουν αποσταλεί από τα νοσοκομεία στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης περί τα 1.850 κλινικά δείγματα. Από τα θετικά δείγματα το 89,3% αφορούσε τη νέα γρίπη και τα υπόλοιπα στελέχη ιού τύπου Α και Β της κοινής εποχικής γρίπης.

Ετικέτες
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024