Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιτάχυνση των διαδικασιών εξυγίανσης του ΟΣΕ
Ευριπίδης Στυλιανίδης

Επιτάχυνση των διαδικασιών εξυγίανσης του ΟΣΕ

O Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τις Διοικήσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δίνοντας τους κατευθυντήριες οδηγίες…

O Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τις Διοικήσεις<...> και τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δίνοντας τους κατευθυντήριες οδηγίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος εξυγίανσης του ΟΣΕ.

Επίσης ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε παράλληλα με την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης του οργανισμού, να ενταθούν οι προσπάθειες επιτάχυνσης των εκτελούμενων έργων εκσυγχρονισμού στον άξονα ΠΑΘΕΠ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι-Προμαχώνας) και να τηρηθούν οι οικονομικοί στόχοι των εταιρειών.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, δήλωσε τα εξής:

«Όπως ξέρετε, η εξυγίανση και η ανάπτυξη του ΟΣΕ είναι κεντρική κυβερνητική μεταρρύθμιση. Σήμερα λοιπόν καλέσαμε τα νέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τους Διευθύνοντες Συμβούλους και κάναμε αυστηρές συστάσεις, ζητώντας να επιταχυνθεί ο ρυθμός ολοκλήρωσης του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης του Οργανισμού και να γίνουν απολύτως σεβαστά τα χρονοδιαγράμματα και οι οικονομικοί στόχοι. Όσον αφορά τον ΟΣΕ, έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι συγχωνεύσεις των πέντε εταιρειών σε τρεις και στη φάση αυτή βρισκόμαστε στην προώθηση του σχετικού σχεδίου νόμου για το πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας. Παράλληλα γίνεται η ανάλογη προετοιμασία για να διαχειριστεί ο ΟΣΕ το νέο περιβάλλον των απελευθερωμένων γραμμών. Όσον αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ξεκίνησε η εφαρμογή της νέας τιμολογιακής και δρομολογιακής πολιτικής, μια επιθετική εμπορευματική πολιτική για τη προσέλκυση πελατών και η επέκταση των εμπορικών υπηρεσιών του τρένου προκειμένου να βελτιωθούν οι παρερχόμενες υπηρεσίες και όσον αφορά την ΕΡΓΟΣΕ η σύσταση και οδηγία μας ήταν να είμαστε όλοι πάνω από τα εργοτάξια, προκειμένου τα προγραμματισμένα και χρηματοδοτημένα έργα να ολοκληρώνονται εντός χρονοδιαγραμμάτων και γρήγορα να τεθεί σε λειτουργία το νέο δίκτυο της ΠΑΘΕΠ –που θα συνδέσει την Πάτρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ειδομένη και τον Προμαχώνα αλλάζοντας το σιδηροδρομικό τοπίο της χώρας. Η εκτίμησή μας είναι ότι ο πρώτος κύκλος αυτής της μεταρρύθμισης έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και μπαίνουμε στο δεύτερο κύκλο στον οποίο σύντομα θα μετρήσουμε και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τη μέχρι τώρα εφαρμοσθείσα πολιτική, τουλάχιστον στο χώρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει εξυγιανθεί και με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα και το έλλειμμα που είχε σωρεύσει των 350 εκατομμυρίων».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024