Τελευταία νέα
ΑρχικήΣιδηρόδρομοςΧρήστος Σταϊκούρας: “Το τρένο μπαίνει και πάλι στις ράγες από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη”
Σιδηρόδρομος

Χρήστος Σταϊκούρας: “Το τρένο μπαίνει και πάλι στις ράγες από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη”

OSE

Μεταξύ άλλων, κατατίθεται, στις αρχές του 2024, πρόταση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα “Συνδέοντας την Ευρώπη 2”, με στόχο τη σύνδεση λιμένων με το σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους νέους ευρωπαϊκούς σιδηροδρομικούς διαδρόμους.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ταξίδεψε με το πρώτο επιβατικό δρομολόγιο από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, προκειμένου να διαπιστώσει την ομαλή επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων, συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Τερεζάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστο Παληό.

OSE

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Λιανοκλάδι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: “Η επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τρεις μήνες μετά τη διακοπή τους εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών από την θεομηνία ‘Daniel’ είναι το δεύτερο σημαντικό βήμα για την ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βήμα έγινε την Κυριακή, με την επιτυχή πρώτη κυκλοφορία των εμπορικών αμαξοστοιχιών. Ακολουθεί η πλήρης αποκατάσταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, για την οποία η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πόρους ύψους 200 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Παράλληλα, δρομολογούνται πρωτοβουλίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το τρένο μπαίνει και πάλι στις ράγες”.

Την περασμένη Παρασεκυή 15 Δεκεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας, στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, ανέφερε ότι δημιουργείται “ένας νέος, ενιαίος, σύγχρονος δημόσιος φορέας, με πυρήνα τον ΟΣΕ, που αναλαμβάνει τον ρόλο, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής, όπως περιγράφονται στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο”.

Στη νέα εταιρεία εντάσσονται, με κορμό το σημερινό ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ, κατά το μέρος που αφορά στο τροχαίο υλικό. Λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιασθούν μετά από συζήτηση σε Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακόμη, “δρομολογείται ένα βιώσιμο σιδηροδρομικό δίκτυο, ως μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024