Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΝέος ΟΣΕ με νέο όνομα, νέο λογότυπο, και νέα στρατηγική
Σιδηρόδρομος

Νέος ΟΣΕ με νέο όνομα, νέο λογότυπο, και νέα στρατηγική

Ο “Νέος ΟΣΕ” αποτελεί αναδιοργάνωση του Ελληνικού Σιδηροδρομικού Τομέα, ενοποιώντας τρεις εταιρείες σε έναν ενιαίο φορέα με στόχο την βελτίωση ασφάλειας, διαχείρισης και διαλειτουργικότητας, χρηματοδοτούμενο από το ΤΑΑ έως το 2025.

Η επαναστατική αναδιοργάνωση του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στον κλάδο της μεταφοράς και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, παρουσίασε χθες τα κεντρικά σημεία της αναδιοργάνωσης του πρώην ΟΣΕ, που τώρα μετονομάζεται σε “Σιδηρόδρομοι Ελλάδος”.

Η αναδιοργάνωση του ΟΣΕ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025, με σημαντικά ενδιάμεσα ορόσημα.

«Ο νέος οργανισμός αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή του σιδηροδρόμου, έχοντας να ξεπεράσουμε την εικόνα ενός προβληματικού οργανισμού, με αποκορύφωμα το δυστύχημα των Τεμπών. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα στιβαρό και αξιόπιστο προφίλ για τον νέο οργανισμό», αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσιάζοντας το νέο λογότυπο και όνομα.

Οι στόχοι και τα ορόσημα που έχουν τεθεί για την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου μέχρι το τέλος του 2025, περιλαμβάνουν την υποβολή του σχεδίου εφαρμογής, την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας, και την έγκριση ενός πολυετούς επενδυτικού προγράμματος.

Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Ε.Ε., προχωρά σε μια ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση των εταιρειών που ασχολούνται με τον σχεδιασμό, ανάπτυξη, συντήρηση και διαχείριση των σιδηροδρομικών υποδομών και του τροχαίου υλικού, στοχεύοντας σε ένα σύγχρονο, αποδοτικό και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η προηγούμενη λειτουργία των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, χαρακτηριζόταν από σύγχυση στις αρμοδιότητες και διακλαδικές επικαλύψεις, οδηγώντας σε ανεπάρκεια στον συντονισμό και την υλοποίηση στρατηγικών. Η νέα δομή επιδιώκει την επίλυση αυτών των ζητημάτων μέσω της δημιουργίας ενός ενιαίου και αποτελεσματικού φορέα.

Η δημιουργία του “Νέου ΟΣΕ” ως κεντρικού φορέα, η ενσωμάτωση της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., και η ενίσχυση της συνολικής ασφάλειας και απόδοσης του σιδηροδρομικού συστήματος αποτελούν βασικά στοιχεία της αναδιοργάνωσης. Η αναμόρφωση περιλαμβάνει την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών, την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με εξειδικευμένα προσόντα, και την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων ασφαλείας και διαχείρισης.

Ο νέος φορέας θα είναι Ανώνυμη Εταιρεία ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, με το Διοικητικό του Συμβούλιο να ορίζεται από τη Ελληνική Κυβέρνηση, με τήρηση των αρχών διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ο Νέος ΟΣΕ θα εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024