Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΣε κρίσιμο σημείο το μέλλον της Royal Olympia Cruises

Σε κρίσιμο σημείο το μέλλον της Royal Olympia Cruises

Κρίσιμη για το μέλλον της Royal Olympia Cruises, ROC, θα είναι η στάση που θα κρατήσει η ολλανδική τράπεζα, Fortis Bank, που είναι ο μεγαλύτερος από τους εναπομείναντες πιστωτές της, […]

Κρίσιμη για το μέλλον της Royal Olympia Cruises, ROC, θα είναι η στάση που θα κρατήσει η ολλανδική τράπεζα, Fortis Bank, που είναι ο μεγαλύτερος<...> από τους εναπομείναντες πιστωτές της, ελληνικών συμφερόντων, εταιρίας κρουαζιέρας. Ήδη έχουν αποχωρήσει οι γερμανικές τράπεζες αφού ικανοποιήθηκαν οικονομικά μέσω της απόκτησης των δύο κρουαζιεροπλοίων της ROC, “Olympia Voyager” και “Olympia Explorer”, τονίζει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι της ROC κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα στο Εφετείο Πειραιά, με τα οποία υποστηρίζουν την πρόθεση της εταιρίας να ενταχθεί στο άρθρο 45 του ν. 1892/90 για τον ορισμό στην εταιρεία επιτρόπου διαπραγματευτή. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να συναινέσουν με τη ROC το 51% των πιστωτών της και κυρίως η ολλανδική τράπεζα Fortis Bank.

Για το θέμα αυτό ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας, Ηλ. Χαλιακόπουλος, τόνισε στη “Ν”: “Βρισκόμαστε κοντά. Η Fortis Bank τηρεί επιφυλακτική στάση, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους άλλους πιστωτές. Πεποίθησή μου είναι όμως ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη”.

Από την πλευρά του όμως, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό -ΠΑΣΕΝΤ- Θάνος Βασιλόπουλος υπογράμμισε στη “Ν”: “Η εταιρία έχει διορία μέχρι την προσεχή Δευτέρα να καταθέσει στο δικαστήριο έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι η ολλανδική τράπεζα συναινεί στο αίτημά της”.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα της εταιρίας και διορίσει επίτροπο, οι ένδικες απαιτήσεις των πιστωτών της ROC θα “παγώσουν” για διάστημα από έξι μήνες, σε πρώτη φάση έως και εννέα μήνες, συνολικά.

Η ROC στην περίοδο αυτή, εκμεταλλευόμενη τα συμβόλαιά της με τον “Αθήνα 2004”, υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 15 με 20 εκατ. δολάρια. Ποσό που θα χρησιμοποιήσει για την εξόφληση των πιστωτών της.

Εν τω μεταξύ, η ΠΝΟ ζητάει την αποπληρωμή των οφειλομένων σε όλους τους ναυτικούς της εταιρίας, ενώ ο ΠΑΣΕΝΤ την επιχορήγηση από το κράτος των μισθών και των ασφαλιστικών καλύψεων, συνολικού ύψους 600.000 ευρώ, των 160 εργαζομένων στα γραφεία της εταιρίας, που έχουν βγει σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για 45 ημέρες από την 1/2/2004.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΝΤ, Θάνος Βασιλόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάληξη της συνάντησης, λόγω των επερχόμενων εκλογών. “Εάν δεν βρεθεί τελικά λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων και χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα οι επερχόμενες εκλογές και η διάλυση της Βουλής, θα φέρουν τεράστια ευθύνη. Θα έχουν κρατήσει όμηρους τους εργαζομένους. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας έγκαιρα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024