Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπετράπη στις Ολυμπιακές Αερογραμμές η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων

Επετράπη στις Ολυμπιακές Αερογραμμές η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ` αριθμ. 4/2004 απόφασή της επέτρεψε για τρεις μήνες στις Ολυμπιακές Αερογραμμές να διαβιβάζουν προσωπικά δεδομένα στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ…

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ` αριθμ. 4/2004 απόφασή της επέτρεψε για τρεις μήνες στις Ολυμπιακές Αερογραμμές να<...> διαβιβάζουν προσωπικά δεδομένα στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ όσων επιβατών πρόκειται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ ή να διέλθουν από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Αρχή κατόπιν σχετικού αιτήματος των ΟΑ αποφάσισε ότι:

  • Η Αρχή αναβάλλει την έκδοση απόφασης για τη χορήγηση άδειας διαβίβασης προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ.
  • Αποφασίζει να χορηγήσει στις Ολυμπιακές Αερογραμμές προσωρινή άδεια διαβίβασης των προσωπικών δεδομένων των επιβατών των πτήσεων της εταιρίας προς και από τις ΗΠΑ ή διαμέσου αυτών, τα οποία περιλαμβάνονται στο Passenger Name Record (PNR) που τηρεί η εταιρία, προς το Γραφείο Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, για χρονικό διάστημα τριών μηνών και υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές να ενημερώνουν πλήρως τους επιβάτες σχετικά με τη διαβίβαση των δεδομένων τους στις ΗΠΑ, δηλαδή ποια συγκεκριμένα δεδομένα θα διαβιβάζουν, την επεξεργασία που αυτά πρόκειται να υποστούν εκεί, το νομικό πλαίσιο που διέπει τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε αμερικανικό επίπεδο την επεξεργασία αυτή, τα δικαιώματά τους και τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων αυτών, σύμφωνα με το σχετικό πρότυπο ενημέρωσης που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ενημέρωση αυτή πρέπει να λαμβάνει χώρα από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές ή τους συνεργαζόμενους με αυτές ταξιδιωτικούς πράκτορες, πριν από την κράτηση θέσης σε πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ. β) Οι επιβάτες να παρέχουν την προηγούμενη ρητή έγγραφη συγκατάθεσή τους προς τον σκοπό αυτό.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024