Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑντίθετος με την εθελουσία στον ΟΛΠ ο Ανδρέας Λοβέρδος
Η εθελούσια έξοδος 300 περίπου εργαζομένων φτάνει τα 69 εκατ. ευρώ

Αντίθετος με την εθελουσία στον ΟΛΠ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Έντονα αντέδρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ να προχωρήσει στην εθελούσια έξοδο ύψους περίπου 69 εκατ. ευρώ, η οποία είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας…

Έντονα αντέδρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην απόφαση του διοικητικού<...> συμβουλίου του ΟΛΠ να προχωρήσει στην εθελούσια έξοδο ύψους περίπου 69 εκατ. ευρώ, η οποία είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρει η “Express”, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αντέχουν να πληρώσουν άλλη εθελούσια έξοδο, ρίχνοντας τις ευθύνες για την τραγική αυτή κατάσταση στην προηγούμενη κυβέρνηση.

“Δεν υπάρχει περίπτωση επιβάρυνσης των Ταμείων από την κυβέρνηση αυτή. Τα ταμεία μας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις. Και είμαι σαφής και συγκεκριμένος. Ας πληρώσουν οι Κινέζοι ό,τι είναι να πληρώσουν. Τα Ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ”. Είχε προηγηθεί συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής όπου έθεσε το θέμα του ΟΛΠ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος. Στη συζήτηση αυτή ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δε συμφωνεί με τη ρύθμιση.

Αντίστοιχες αποστάσεις κράτησε και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί συνολικά με τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 και κάποιοι άλλοι να έχουν κομμένα πόδια και να μην μπορούν να πάρουν αναπηρική σύνταξη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτης, το κόστος για την εθελούσια έξοδο 300 περίπου εργαζομένων στον οργανισμό ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οργανισμού από το πρόγραμμα εθελουσίας ο ΟΛΠ θα αποκομίσει οφέλη περίπου 11 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ αποτελείται από τους: Γιώργο Ανωμερίτη, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο, Νίκο Μουστάκη, αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο και Γιώργο Παπαδόπουλο, Νίκο Παπαηλία, Aγγελο Ζησιμόπουλο, Aλκη Κορρέ, Νικόλαο Νάκη, Γιώργο Τσιρίδη, Βασίλη Γεωργίου, Ειρήνη Μουστάκη, Παναγιώτη Φασούλα, Ευστράτιο Μπαλαμπανίδη και Γεώργιο Νουχουτίδη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024