Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣταθερά χαμηλές οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Κύπρο το Φεβρουάριο
Ξενοδοχεία

Σταθερά χαμηλές οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Κύπρο το Φεβρουάριο

Στην Αθήνα η μέση ξενοδοχειακή τιμή παρουσιάζει μείωση 3% και κυμαίνεται ανά διανυκτέρευση στα 69 ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο άγγιζε τα 71 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη, αντίθετα, η μέση τιμή δίκλινου δωματίου για το Φεβρουάριο παρουσιάζει αύξηση (7%) και κυμαίνεται στα 77 ευρώ, από το 72 ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το Φεβρουάριο, καμία διακύμανση δεν έχει γίνει στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα, στο σύνολό τους, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή διανυκτέρευσης παραμένει σταθερή στα 72 ευρώ.

Ενώ στην Κύπρο παρουσιάζεται μια μικρή πτώση της τάξεως του 4% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης πέφτει στα 73 ευρώ ενώ τον Ιανουάριο κυμαινόταν στα 76 ευρώ. Πιο αναλυτικά, στην ελληνική πρωτεύουσα η μέση τιμή παρουσιάζει μείωση 3% και κυμαίνεται ανά διανυκτέρευση στα 69 ευρώ ενώ τον Ιανουάριο άγγιζε τα 71 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη, αντίθετα, η μέση τιμή δίκλινου δωματίου για το μήνα Φεβρουάριο παρουσιάζει αύξηση (7%) και κυμαίνεται στα 77 ευρώ, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στα 72 ευρώ. Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών συναντάται στη Χερσόνησο Κρήτης με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να φτάνει στα 69 ευρώ (ποσοστό αύξησης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα 35%) και η αμέσως επόμενη στη Μύκονο με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 90 ευρώ για το μήνα Φεβρουάριο (αύξηση 22%, τιμή Ιανουαρίου στα 74 ευρώ). Αντίθετα μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις τιμών παρατηρείται στον κατεξοχήν χειμερινό προορισμό Ιωάννινα, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 84 ευρώ (ποσοστό μείωσης 8%, τιμή Ιανουαρίου στα 91 ευρώ).

Στην Κύπρο, οι τιμές διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με μόνη εξαίρεση την Πάφο, όπου οι τιμές παρουσιάζουν μικρή πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του 9% (μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 72 ευρώ), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην Κυρήνεια (ποσοστό αύξησης 11%) και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου να κυμαίνεται στα 91 ευρώ έναντι 82 ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις ένα εκατομμύριο καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 15 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από 100 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024